Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

A comis-o din nou! Un ministru din Guvernul Ludovic Orban a fost prins cu minciuna.

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, zis „Grindă”, susține că firma sa nu are afaceri cu statul, deși Sistemul Electronic de Achiziții Publice arată altceva.

Deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” minte în emisiunile electorale despre contractele cu statul ale firmei cu mase plastice unde este acționar. În ultimii ani, liberalul a vrut să își construiască imaginea unui om de afaceri care nu are nicio legătură cu achizițiile publice realizate de instituțiile publice sau administrațiile locale. Realitatea este diferită, după cum o arată informațiile publicate în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice unde sunt realizate achizițiile publice din țară, scrie Monitorul de Vrancea.

 

În cadrul unei emisiuni, liberalul i-a precizat moderatorului că firma de mase plastice unde este acționar nu are „facturi la bugetul statului”. „Societatea pe care am creat-o eu nu are facturi la bugetul statului. În 26 de ani nu am facturi la bugetul statului”, a susținut deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”.

În realitate, firma de mase plastice unde este acționar deputatul liberal Ion Ștefan are afaceri cu statul. Pas cu pas, firma a început să vândă saci menajeri prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice unde sunt realizate achizițiile publice de către toate instituțiile din țară.

Sursa citată a consultat achizițiile efectuate de Primăria Jariștea și CUP Focșani. Înregistrarea pe SEAP a firmei de mase plastice unde este acționar deputatul liberal arată interesul pentru contracte cu autoritățile publice din țară.

Achiziția publică la Primăria Jariștea a fost făcută de Camelia Crețu, conform datelor de pe SEAP. Aceasta este soția lui Adrian Crețu, fost consilier județean și secretar general adjunct al PNL Vrancea, membru în Biroul Politic Județean și purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului. Soția acestuia a fost angajată inițial la Primăria Jariștea, fief PNL, de la finele anului 2017. Adrian Crețu este și candidat pe lista PNL pentru Consiliul Județean. Iată că, după ce a ajuns ministrul Lucrărilor Publice și a contribuit la campaniile electorale ale PNL, pentru deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” au început și relațiile cu instituțiile publice și primăriile.

Cum s-a ales cu porecla „Grindă”

Ion Ștefan a făcut o declarație controversată în toamna anului trecut, care i-a adus porecla „Grindă”.

Concret, după s-a aflat că are o casă de 910 mp. Ștefan a ținut să precizeze că nu asta a vrut el. Pur și simplu, constructorul a greșit o grindă și, în loc de mansardă, a ieșit etaj.

Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj”, a declarat Ion Ștefan, la acea vreme.

Vezi și

Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Audio. Înregistrări-bombă: Șantaj, mită și trafic de influență în PNL

Traian Băsescu îl desființează pe Nicușor Dan: Câte am aflat despre el, după ce au apărut înregistrările, mă cutremură

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare