sursa foto:  digi24.ro

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: Fermierii români au toate problemele rezolvate

Fermierii români au toate problemele rezolvate, a transmis Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizând că 2024 va fi cel mai bun an agricol atât din punct de vedere pentru ei, cât şi din punct de vedere al sezonului agricol 2024.

 

 

 

”Încă de sâmbătă am avut o întâlnire cu fermierii din zona Afumaţi, s-a încheiat un proces-verbal prin care am aprobat două ordonanţe foarte importante pentru fermieri, săptămâna aceasta vor intra în Guvernul României: pe de o parte, asimilarea categoriei B cu TR şi B1 cu TR1 şi toate utilajele să fie înregistrate cu factură la Primărie, fără a avea ITP. Doi: am solicitat, în procesul-verbal pe care l-am încheiat cu fermierii din zona Afumaţi, inclusiv amânarea creditelor ratelor pentru creditele care sunt în întârziere şi sunt în dificultate, cu dobânzi foarte mari pe care fermierii români au fost nevoiţi să le ia, dar nu de la bănci, de la alte instituţii bancare.

Trei: am avut o întâlnire, am semnat un proces-verbal cu asociaţiile din agricultură unde deţin aproape 9 milioane de hectare şi aproape 600.000 de fermieri. Bugetul Ministerului Agriculturii, în momentul de faţă, aşa cum a fost aprobat în Guvernul României este de 2% din PIB-ul României”, a declarat Florin Barbu, într-o intervenţie telefonică, marţi seară, la Antena 3.

Potrivit ministrului, procesele-verbale au fost încheiate cu fermieri persoane fizice, dar şi cu asociaţii ale acestora.

El a afirmat că fermierii vor continua să primească ajutor financiar din partea autorităţilor.

”90% din revendicările pe care le-au solicitat atât fermierii din Afumaţi, cât şi formele asociative din agricultură, peste 90% din revendicări erau prinse sume în bugetul Ministerului Agriculturii, aşa cum spuneam, toate aceste sume vor intra în conturile fermierilor”, a susţinut el.

Ministrul a susţinut că problemele fermierilor, care au fost discutate şi agreate prin procese-verbale, vor fi ”rezolvate” în şedinţele de Guvern următoare.

Florin Barbu a mai spus că Ministerul Agriculturii a plătit peste 1,5 miliarde de euro din fonduri europene către agricultorii din România primind deja aceşti bani din partea Comisiei Europene, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare