carne de porc

sursa foto:  expressdedunare.ro

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ‘În ultima perioadă, focarele de pestă porcină au fost stopate. Porcii din gospodăria țărănească pot fi sacrificați și pot fi valorificați’

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a declarat că porcii din gospodăria țărănească pot fi sacrificați și valorificați.

Ministrul Florin Barbu a precizat că ”în ultima perioadă, focarele de pestă porcină au fost stopate”.

Ministrul Agriculturii, despre carnea de porc și stoparea focarelor de pestă africană

Legea porcului, atunci când am fost președintele comisiei de agricultură din Camera Deputaților, a fost dată fix pentru a crea cadrul privind biosecuritatea atât în fermele industriale, cât și în gospodăriile populației. În ultima perioadă, focarele de pestă porcină au fost stopate. Vreau să asigur pe toată lumea că, așa cum se aude în momentul de față pe piață, porcii din gospodăria țărănească pot fi sacrificați și pot fi valorificați”, a declarat Florin Barbu.

Mai mult de atât, și zona industrială, prin măsurile de biosecuritate pe care noi le-am transpus prin această lege, inclusiv săptămâna aceasta, ieșim și cu hotărârea de Guvern privind despăgubirile la pesta porcină africană, sunt sigur că dacă toată lumea va respecta acele clauze care sunt trecute în lege, privind normele de biosecuritate, cred că putem stăpâni foarte bine focarele de pestă porcină”, a continuat ministrul Agriculturii.

”Orice om, în gospodăria populației, poate sacrifica porci

Orice om, în gospodăria populației, poate sacrifica porci. Orice om din gospodăria populației poate face mișcare de porc, sub îndrumarea medicului veterinar, pentru vânzarea porcului din gospodăria populației (…). În România, de ignat, se pot sacrifica porci în gospodării, de ignat se pot valorifica porcii din gospodăriile populației. Ordinul nu este dat decât pentru perioada sărbătorilor. Ordinul produce efecte până acest ordin este abrogat”, a mai spus oficialul, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare