sursa foto:  obiectiv.info

Ministrul Agriculturii iese din nou la rampă! „Să fie bine înțeles și răstălmăcit de presă”

Discursurile ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, au stârnit adesea amuzamentul opiniei publice.

Vineri, la Focșani, Daea a vorbit despre efectele negative pe care le-ar avea fenomenele meteorologice din ultima perioadă asupra culturilor agricole.

Deși a precizat că nu se poate pronunța, încă, în această privință, el a dezvăluit că „este mai mult bine decât rău”.

„Am spus-o şi vă mai spun: Este mai mult bine decât rău, ca să fie bine înţeles şi răstălmăcit de presă. Este o apreciere a unui om care ştie ce vorbeşte şi în acelaşi timp ştie să şi comunice ceea ce alţii doar văd şi nu înţeleg fenomenul agricol. Până la această dată nu ne putem pronunţa asupra efectelor negative, dar ne putem pronunţa asupra faptului că în solul României a intrat o cantitate de apă necesară, că în partea de sud a ţării a ajuns la capacitate de câmp, că plantele sunt asigurate de umiditatea necesară. Aşteptăm evident în zilele următoare să vedem unde au fost efecte negative, ţinându-se cont de coincidenţa între fenomenele negative şi fenofaze ce pot produce unele pagube. Le vom calcula pentru că eu niciodată nu dau decât cifre exacte. Şi neavând, vă rog, să aşteptaţi. Nu avem culturi afectate, putem vorbi de specii pomicole care pot avea unele urmări din acest punct de vedere, dar culturi nu”, a explicat Petre Daea, conform realitatea.net.

„M-am uitat la rapiţă, care sunteţi curioşi o să mergeţi cu mine să vă arat de ce spune inginerul Daea că nu sunt probleme la acest moment, la anumite culturi. Evident vom aştepta, vom vedea cum va evolua vremea, dacă temperaturile scad sub pragul de îngheţ atunci vom vorbi, analizând la faţa locului ce se întâmplă cu fiecare cultură şi specie în parte”, a mai spus el.

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.