sursa foto:  rfi.ro

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu: ‘Avem granițe trase între români, de creionul gros al dictaturilor, avem în această perioadă lupte între români și români’

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, prezent la ceremonia de 1 Decembrie, ce are loc în Piața Arcului de Triumf, a vorbit despre Ziua Națională a României.

 

Este cea mai importantă zi din istoria României, din trecutul nostru glorios și nu poți decât să fii emoționat în această zi. Simțim cu toții altceva decât în zilele normale, mai multă prietenie, mai multă fraternitate, însă gândul meu se îndreaptă și spre datoriile pe care le avem pentru lecția de istorie pe care ne-au dat-o înaintașii și pentru poporul român din acest moment.
Și în această zi există sărăcie extrem, sunt bolnavi în spitale și oameni care sunt speriați să nu ajungă acolo din cauza pandemiei. Avem granițe trase între români, de creionul gros al dictaturilor, avem în această perioadă lupte între români și români (…) Cred că această emoție, din ziua de astăzi, ar trebui să fie folosită în mod pozitiv, pentru o politică pozitivă și pentru a lucra cu toții, după puterile fiecăruia la un nou proiect al reconstrucției României”, a declarat Vasile Dîncu, la B1 TV.

Vezi și:

Premierul Nicolae Ciucă: ‘Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare