sursa foto:  caleaeuropeana.ro

Ministrul Economiei anunță controale fără precedent la benzinării! ‘Verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul’

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunță controale fără precedent la benzinării, după haosul creat în România.

Florin Spătaru transmite că persoanele responsabile pentru specuală creată ieri seară, prin creșterea prețurilor la pompă, vor fi trase la răspundere.

„Cei responsabili de specula creată ieri seară prin creşterea prețurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte!

Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toți furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a prețului la motorina şi benzină.

În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienți de plastic.

Obligația operatorilor economici este să preseteze numai servicii care nu afectează viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art 7)

Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF”, spune Spătaru.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare