sursa foto:  g4media.ro

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu: ‘PNRR presupune cheltuirea fondurilor în următorii 5 ani, astfel că procesele de reformă vor fi rapide’

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a precizat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este șansa pe care o avem după 30 de ani să facem reforme și investiții despre care doar s-a vorbit.

Cu siguranță, pentru țara noastră, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este șansa pe care o avem după 30 de ani să facem reforme și investiții despre care doar s-a vorbit. Guvernul PNL și-a asumat reforme serioase, iar acum vom avea și mijloacele necesare.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a înmânat, astăzi, președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin Cîţu, aprobarea PNRR.

Mesajul nostru este că suntem pregătiți să atragem cele 29, 2 miliarde de euro pentru dezvoltarea României și reforme.

PNRR presupune cheltuirea fondurilor în următorii 5 ani, astfel că procesele de reformă vor fi rapide, pentru a putea apoi să ne bucurăm de rezultate pe cei șase piloni ai programului: tranziţia verde, transformarea digitală, creşterea inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, coeziunea socială şi teritorială, sănătate, rezilienţă economică, socială şi instituţională și politici pentru noua generaţie.
În luna octombrie, PNRR va fi aprobat în cadrul Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), unde se reunesc miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană”, a scris Dan Vîlceanu pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare