sursa foto:  digi24

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu anunță o investiție importantă: E o veste bună pe care cred că statul român trebuia să o dea după ani de zile

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a semnat, miercuri, în prezența ministrei Justiției, Alina Gorghiu, contractul de execuţie a unui penitenciar nou în localitatea Unguriu, judeţul Buzău.

Alina Gorghiu, ministra Justiției, a declarat la semnarea de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a contractului de execuţie lucrări pentru noul Penitenciar de la Unguriu, jud. Buzău, că unitatea nouă va avea 900 de locuri de detenţie, din care 100 de locuri în regim deschis şi 800 de locuri în regim semi deschis. Acest nou penitenciar vine să rezolve într-o măsură cea mai mare problemă, cea mai mare vulnerabilitate pe regimul semideschis, unde gradul de ocupare este cel mai mare, de 139%.

”E o veste bună pe care cred că statul român trebuia să o dea după ani de zile în care nu a anunţat nicio investiţie relevantă în sistemul penitenciar. Astăzi în prezenţa colegilor mei de la ANP şi în prezenţa constructorului care va derula lucrările, vom semna contractul de execuţie la lucrările Penitenciarului din localitatea Unguriu, judeţul Buzău”, a declarat Gorghiu în cadrul  conferinței de presă de la Ministerul Justiției.

Vorbim de 4 metri pentru fiecare persoană privată de libertatea, mai mult practic decât standardele europene, de 3 m.p. Valoarea totală a investiţiei la momentul acesta ar fi aproximativ de 65 de milioane de euro, acesta urmând să fie dat în folosință în circa patru ani, a mai afirmat Gorghiu.

Penitenciarul de la Unguriu va avea o suprafață construibilă de 11.411 m.p., cu o suprafață desfășurată de 28.811 m.p. Penitenciarul va dispune de 10 pavilioane pentru deținuții din regim semideschis, a câte 80 de locuri de detenție fiecare, care va avea curte de plimbare proprie.

De asemenea, penitenciarul va avea și două pavilioane  pentru cazarea a 100 de deținuți clasificați în regimul de detenție deschis.

Alina Gorghiu a mai spus că faptul că vor putea să asigure, pe lângă investiţiile de modernizare, noi locuri de cazare într-un penitenciar nou, arată că sunt pe drumul cel bun în reforma sistemului penitenciar”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare