marcel bolos

sursa foto:  zf.ro

Ministrul Marcel Boloș: ‘Am fost aspru criticat pe nedrept. Mi s-a spus să plec dincolo, să lucrez peste graniță dacă vreau salariu mai mare. A fi demnitar nu e un privilegiu, este o cruce’

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vine cu noi precizări după criticile apărute în urma unei declarații referitoare la majorarea salariilor demnitarilor. Într-un interviu pentru PS News, Boloș susține că a fost „aspru criticat pe nedrept” și că i s-a spus inclusiv să plece să lucreze peste graniță dacă își dorește un salariu mai mare.

Ministrul a precizat, însă, că „a fi demnitar nu e un privilegiu, este o cruce”, iar în ceea ce privește salariile demnitarilor, acestea trebuie să fie aliniate la standardele europene DOAR după ce această problemă a fost rezolvată la nivel național pentru medici, profesori, salariații din companii și pentru celelalte pături largi de categorii sociale.

PS News: Ați fost criticat pentru o declarație pe care ați făcut-o referitoare la majorarea salariilor demnitarilor. Ați spus că sunteți invidios pe salariile altor demnitari din UE. Considerați că acele critici au fost exagerate? Cum ar trebui să fie, în opinia dvs, salariul unui demnitar român?

Marcel Boloș: Am fost aspru criticat pe nedrept. Am spus că sunt invidios pe salariile omologilor din Uniunea Europeană, dar nici o clipa nu am spus sau am fost de acord că acestea trebuie majorate acum, în condițiile în care marea majoritate a populației se confruntă cu marile probleme generate de criza energetică și creșterea prețurilor la bunurile de consum. Mi s-a spus să plec dincolo, să lucrez peste graniță dacă vreau salariu mai mare. Pe bună dreptate. Însă eu am venit pe un salariu cu mult mai mic pe funcția de ministru în speranța că se poate face ceva, pentru binele oamenilor. A fi demnitar nu e un privilegiu, este o cruce.

Pe de altă parte, România are un potențial de resurse uriaș. Este nedrept că astăzi avem această discrepanță: resurse multe și condiții de trai grele. Fie că discutăm de resursele minerale, de potențialul agricol, de resursa umană calificată și înalt calificată, toate aceste lucruri ne îndreptățesc să credem că într-o zi profesorii, medicii, funcționarii publici, demnitarii, angajații din companii pot avea salarii comparabile cu ale omologilor din UE. Dar pentru aceasta este nevoie ca Guvernul să vină cu o strategie articulată de valorificare a potențialului de resurse, de dezvoltare sub toate formele sale, iar noi toți să ne mobilizăm forțele ca să o ducem mai bine, să fim responsabili pentru acest obiectiv de țară. Nu este un slogan. Este o realitate în care este nevoie de mult pragmatism și coeziune națională.

Cât privește salariile demnitarilor, acestea trebuie să fie aliniate la standardele europene DOAR după ce această problemă a fost rezolvată la nivel național pentru medici, profesori, salariații din companii și pentru celalalte pături largi de categorii sociale.

Să credem într-o Românie mai bună!

Amintim că Plenul Camerei Deputaților a aprobat, marți, creșterea salariilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților Consiliilor județene. S-au înregistrat 168 de voturi pentru, 79 de voturi împotrivă şi 4 abţineri.

Plenul a aprobat decizia luată anterior în comisiile de muncă și buget-finanțe, prin care s-a renunțat la creșterea salariilor demnitarilor, cu excepția primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților Consiliilor județene, conform psnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare