„Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească! Trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi ne comportăm zi de zi față de natură și să încercăm să reducem la maximum impactul pe care acţiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător”, a scris Tánczos Barna pe Facebook.
De asemenea, ministrul a spus și că avem „obligaţia de a investi în protejarea şi refacerea ecosistemelor”.
„Avem obligaţia de a investi în protejarea şi refacerea ecosistemelor, iar şcoala are rolul de a educa, de a pregăti viitori adulţi activi, responsabili cu mediul înconjurător şi implicaţi în acţiuni pentru binele Planetei. Educația pentru mediu este o provocare care presupune solidaritate, empatie și responsabilitate. Este un țel pe care merită să ni-l asumăm și să-l urmărim prin tot ceea ce facem, în casele, birourile, în școlile și comunitățile noastre.
Vă felicit pe toți cei care sărbătoriți Ziua Mondială a Mediului prin acțiuni interesante, dar mai ales pe cei pentru care Ziua Mediului este în fiecare zi! În acest an, Ziua Mondială a Mediului este axată pe soluțiile împotriva poluării cu plastic. Pentru a afla sfaturi utile despre cum puteți contribui fiecare la reducerea poluării cu plastic, vă îndemn să urmăriți campania națională Reciclăm în România”, a mai spus Tánczos Barna.