sursa foto:  capital.ro

Ministrul Mediului neagă noua taxă de timbru: ”Vă rog să luați de bun numai ceea ce comunic eu și cred că v-ați obișnuit că sunt om extrem de corect”

Taxa auto a fost unul dintre subiectele dezbătute pe larg la nivelul Ministerului Mediului. Informații despre noua taxă, provenite din sursele Televiziunii Române, au apărut, marți, în presă și au fost preluate de mai multe publicații. 

Potrivit acestora, conducătorii auto ar urma să plătească o singură taxă, între 50 de euro și 3 000 de euro, la prima înmatriculare, calculată după coeficientul de poluare.

Astăzi, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a infirmat aceste informații.

„Vreau sa precizez ca nu este vorba despre nicio taxa de timbru care ar putea sa fie lansata in perioada urmatoare. Nu facem niciodata promisiuni sau lansam in spatiul public lucruri care sa nu fie adevarate si lucruri care sa nu fie fundamentate. Va rog sa luati de bun numai ceea ce ca comunic eu si cred ca v-ati obisnuit ca sunt om extrem de corect si nu vorbesc niciodata din ceea ce mi se spune si din ceea ce vad, ci din ceea ce scrie la lege”, a spus Gavrilescu.

Oficialul a adaugat ca variantele vehiculate in mass-media cu privire la cuantumul unei eventuale taxe auto sunt neadevarate.

„Ceea ce s-a vehiculat ieri (miercuri 14 martie 2018, n.r.) in anumite zone mass-media nu sunt lucruri adevarate. Niciuna dintre valorile respective nu este adevarata. Nici macar nu ne-am gandit la ele, pentru ca deocamdata eu spun ca mai bine sa nu ne grabim, ci sa facem lucrurile incet si sigur, pe un numar mare de ani, astfel incat sa putem sa avem grija de sanatatea populatiei si mediul sa nu fie poluat. Ca atare, grupul de lucru inca nu si-a finalizat punctul de vedere pentru ca inseamna multe studii pe care noi, toti cei implicati in grupul de lucru, trebuie sa le facem. In acelasi timp, dorim ca fundamentarea unei valori sa fie facuta in baza unei formule de calcul din care cetateanul sa inteleaga ceva, nu sa fie o formula de calcul din care nici macar matematicienii sa nu inteleaga. Transmit tuturor romanilor ca nu este vorba despre niciun fel de taxa de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, in perioada urmatoare si nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur si simplu speculatii. Nu avem termen limita, pentru ca ne dorim foarte mult ca, in momentul in care iesim cu o formula, aceea sa fie o formula realista, care sa fie comparativa cu ceea ce se intampla in alte tari membre ale Uniunii Europene si sa fie o formula din care sa reiasa clar ca va plati cel care polueaza. De asemenea, vom tine cont de toti factorii de poluare”
, a explicat ministrul Mediului.

Vezi și Investiție de sute de milioane de lei: O companie românească construiește o nouă termocentrală

Acum s-a aflat! Cui i-a trimis bani milionara Israela Vodovoz, cu doar o săptămână înainte de a muri

Dezvăluire incendiară a Olguței Vasilescu! Cui i-a dat peste nas și de ce

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare