sursa foto:  g4media.ro

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, avertizează: Infracționalitatea în domeniul mediului duce la un moment dat către infracționalitate economică

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, că toată infracţionalitatea în domeniul mediului duce la un moment dat către infracţionalitate economică, făcând referire la infracțiunile din domeniul forestier.

 

 

„Astăzi, Direcţia pentru Investigarea Criminalităţii Economice a desfăşurat o acţiune de control împreună cu colegii noştri din minister, pe baza sistemului informatic SIATD, deci pe baza unui sistem informatic integrat, care oferă detaliile, rezultatele, baza pentru aceste controale, în domeniul neutralizării deşeurilor, al reciclării, şi unde au fost deja operate şi reţineri şi unde s-a documentat un caz de infracţiune economică de peste 70 de milioane de lei. Aceste acţiuni presupun săptămâni, luni de pregătire şi de fiecare dată se bazează pe sistemele informatice pe care le-am instituit de la începutul mandatului şi în utilitatea şi eficienţa cărora cred, sincer, pentru că toată infracţionalitatea în domeniul mediului duce la un moment dat către infracţionalitate economică”, a explicat ministrul Tanczos Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Ministrul UDMR a adăugat că, acum două săptămâni, a fost desfăşurată o acţiune de control la 11 societăţi, fiind indisponibilizaţi zeci de mii de metri cubi de lemn, cu ajutorul reprezentanţilor IGPR.

„Au fost constatate infracţiuni nu doar în domeniul exploatării forestiere şi procesării lemnului, ci şi în domeniul armelor şi muniţiilor. Cred că sistemul SUMAL 2, care oferă baza pentru aceste controale, îşi arată eficienţa. Sistemele informatice integrate ajută foarte mult la documentarea şi la probarea acestor infracţiuni”, a conchis Barna, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare