Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț pentru pensionari: ‘Am gândit un mod cât mai simplu pentru a înţelege fiecare’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a făcut o serie de precizări referitoare la ajutorul de 700 de lei care va fi primit de pensionarii cu pensii mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

El a explicat, la România TV, cum se vor putea asigura pensionarii că au primit ajutorul de 700 de lei. Marius Budăi a precizat că bătrânii care primesc pensia de la factorul poștal vor avea suma de 700 de lei scrisă pe talonul de pensie, pentru a fi ușor de identificat.

Cei care primesc pensia de la factorul poştal vor primi cuponul pe care va fi scrisă suma de 700 de lei separat pentru a fi uşor de identificat şi în acelaşi timp vor primi şi pensia. În ziua în care primesc pensia vor primi şi acest sprijin acordat de Guvern.

Am gândit un mod cât mai simplu pentru a înţelege fiecare. Acolo (pe talonul de pensie) e trecută suma de încasat.

Cei care primesc în cont bancar sau pe card vor primi între datele şi 12 şi 14, aşa cum se întâmplă în fiecare lună.

E vorba de 700 de lei acordat pentru un număr de 3,2 milioane de pensionari”, a explicat ministrul Muncii, în direct la România TV.

„E vorba despre sprijinul acordat în luna iulie care se acordă în bani. Acel sprijin nu este condiţionat de achiziţionarea de alimente şi se pot folosi şi la plata utilităţilor şi la alte cheltuieli. E un mic sprijin venit din partea Guvernului aşa cum am gândit în mod repetat în acest an astfel de măsuri din cauza situaţiei dificile care se întâmplă acum şi nu numai în România”, a mai precizat Budăi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare