sursa foto:  antena3.ro

Ministrul Muncii vine cu vești bune- Beneficii uriașe pentru o categorie de români

Ministrul Muncii vine cu vești bune. În şedinţa de Guvern de vineri a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care vine în sprijinul drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, potrivit Agerpres.

Mai exact, procesul de evaluare şi integrare a persoanelor cu dizabilităţi va fi susţinut şi îmbunătăţit prin intermediul unei platforme digitale.

„Aceste măsuri reprezintă un pas important în direcţia unei societăţi mai incluzive şi mai echitabile pentru toţi cetăţenii noştri. Una dintre cele mai notabile măsuri este stabilirea obligaţiilor de utilizare a unui nou sistem naţional de management al dizabilităţii. Acest sistem reprezintă o platformă digitală inovatoare, care facilitează colaborarea dintre profesioniştii din cadrul instituţiilor de protecţie socială şi simplifică interacţiunea cu beneficiarii cu dizabilităţi. Prin intermediul acestei platforme, procesul de evaluare şi integrare a persoanelor cu dizabilităţi va fi susţinut şi îmbunătăţit”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, prin actul normativ a fost introdusă opţiunea de decontare a gratuităţii la transportul interurban prin intermediul unui ticket electronic de carburant.

Potrivit ministrului Muncii, această măsură îi va permite persoanei cu handicap să aleagă ca banii cuveniţi pentru transportul interurban să fie disponibili pe un card de carburant, prin care să-şi alimenteze necesarul de combustibil aceasta dispunând, astfel, de o mai mare autonomie şi libertate de mişcare.

„Consolidarea rolului Comisiei superioare a persoanei cu handicap reprezintă o altă măsură importantă în cadrul acestei ordonanţe. Aceasta va avea atribuţii sporite în controlul şi monitorizarea procesului de evaluare a persoanelor cu dizabilităţi, asigurându-se astfel că toţi beneficiarii vor beneficia de o evaluare echitabilă, în conformitate cu prevederile legale. Prin acest mecanism obiectiv de reevaluare, ne dorim să controlăm erorile din sistemul de evaluare şi să punem stop abuzurilor din acest proces”, a precizat Marius Budăi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare