sursa foto:  Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Susţin o reducere a numărului de ministere

Este necesară o reducere a numărului de ministere după rotaţia guvernamentală, a transmis Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precizând faptul că susţine reintegrarea Ministerului Antreprenoriatului în Ministerul Economiei, dar şi comasarea Ministerului Familiei cu cel al Sportului.

 

 

„Eu susţin o reducere a numărului de ministere. Eu am 7 secretari de stat la Ministerul Transporturilor. Am spus-o şi preşedintelui meu de partid, Marcel Ciolacu, şi am spus-o şi prim-ministrului, dacă tot vorbim de ordonanţă cu reduceri de cheltuieli, hai să începem şi de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat. Să ştiţi că eu ştiu foarte bine cum s-a făcut această hartă a secretarilor de stat. Sunt vreo 200 acum, urmare a negocierilor celebre. Şapte secretari de sunt, nu doar la transporturi, care oricum e unul dintre cele mai mari ministere. Uitaţi, şapte secretari de stat la MIPE (Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene, n.r.), şapte secretari de stat la Mediu”, a afirmat Sorin Grindeanu duminică, la Digi 24.

În context, acesta a arătat că Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului poate funcţiona foarte bine în Ministerul Economiei, în timp ce Ministerul Familiei se poate comasa cu Ministerul Sportului.

„Nu văd de ce am avea un Minister al Antreprenoriatului, Turismului ş.a.m.d. când poate să funcţioneze foarte bine, aşa cum a funcţionat, în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un Minister separat Familie, Tineret, poate Familie, Tineret şi Sport. Eu am spus, sunt totuşi anumite anumite componente care în mod clar pot fi reduse dincolo de numărul de secretari de stat. Şi susţin punctul ăsta de vedere. L-am spus acum două zile la Constanţa, alături de Adina Vălean (comisarul european pentru transporturi, n.r.), şi-l voi susţine zilele următoare la posibilele negocieri. Chiar cred că se poate, vă spun. Conduc un minister cu şapte secretari de stat, trei PSD, trei PNL, unul UDMR. Cam mult”, a subliniat vicepremierul Sorin Grindeanu, scrie AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare