sursa foto:  digi24.ro

Mircea Geoană: ‘Cea mai bună apărare este descurajarea. Cu cât suntem mai puternici, cu atât intențiile agresive ale Rusiei vor fi mai reținute’

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre  creșterea Forței de Reacție Rapidă a Alianței Nord-Atlantice de peste 7 ori față de cât este acum, de la 40 de mii la 300 de mii de militari.

 

Forta de Reacție Rapidă a fost activată pentru prima dată de când a fost înființată, în acest an, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Mircea Geoană: „Rusia înțelege mai bine limbajul forței decât alt tip de limbaj”

„Cea mai bună apărare este descurajarea. Cu cât suntem mai puternici, cu atât intențiile agresive ale Rusiei vor fi mai reținute”, a spus Mircea Geoană.

„Rusia înțelege mai bine limbajul forței decât alt tip de limbaj. Acest lucru este o consecință firească a acestui război neprovocat pe care Rusia l-a declanșat”, a adăugat Mircea Geoană.

Mircea Geoană, despre Forțele de Reacție Rapidă ale Alianței: „Sunt într-un grad de alertă ridicat”

„NATO are în codul său genetic permanenta adaptare la noi situații strategice”, a mai spus secretarul general adjunct.

Întrebat dacă acești oameni vor fi în alertă tot timpul, Mircea Geoană a spus că: „Ei sunt forțe naționale, predesemnate pentru a face parte din forțele de reacție rapidă și care sunt într-un grad de alertă ridicat. Multe din națiunile NATO au astfel de situații și nu erau arondate către NATO.”, conform europafm.ro.

Vezi și:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vești bune pentru Volodimir Zelenski: ‘Ucraina poate conta pe noi atât timp cât va fi necesar’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare