sursa foto:  digi24.ro

Mircea Geoană felicită Ucraina pentru eliberarea Insulei Șerpilor: O victorie mare și un pas important

Mircea Geoană, secretarul general adjunct NATO, a transmis felicitări Ucrainei pentru eliberarea Insulei Șerpilor, susținând că este o victorie mare și un pas important către eliberarea porturilor din Marea Neagră.

 

 

 

„Zona Mării Negre este un adevărat vortex strategic şi vom investi în continuare în prezenţa militară, descurajare, elemente de apărare antirachetă de ultimă generaţie, vom merge de la poliţie aeriană la apărare aeriană”, a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO, potrivit Realitatea Plus.

„Am să îl felicit pe Oleskei Resnikov pentru succesul din Insula Șerpilor. Este o victorie importantă pentru forțele armate ucrainene. Este un prim pas pentru continuarea deblocării rusești a porturilor ucrainene la Marea Neagră și este un pas important pentru restabilirea libertății de navigare, care e importantă economic, comercial, strategic și militar”.

Din punct de vedere NATO, vom continua să ajutăm armata să facă tranziția de la echipamente sovietice către echipamente moderne din era NATO și credem că asta va face pe termen scurt mediu și lung Ucraina să fie capabilă să își apere independența și destinul său european și euro atlantic.

Constanța a găzduit, vineri, un eveniment catalogat drept „istoric pentru România și pentru aliații săi”. Este vorba despre „Summit-ul de Securitate al Mării Negre, organizat de Comisia Helsinki”, scrie dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare