Modificare-cheie în noua Lege a pensiilor-Mii de persoane vor fi obligate să meargă la medic

Modificări bombă în noua Lege a pensiilor. Mii de persoane, care până acum nu făceau acest lucru, vor fi nevoite să se alinieze noilor reguli și să meargă la medic. 

Noua lege prevede mai multe modificări referitoare la indemnizația de însoțitor, cât și referitor la persoanele care încasează pensie de invaliditate.

Astfel, potrivit actului normativ, indemnizația de însoțitor va fi acordată pentru însoțitorii persoanelor încadrate la gradul I de invaliditate. Acești bani se vor da pe lângă pensie și vor reprezenta 50% din salariul minim brut. În prezent, suma reprezintă 80% din punctul de pensie.

Mai mult, dacă în legea actuală scrie că nu mai sunt supuși revizuirii medicale cei care au vârsta mai mică cu până la cinci ani față de vârsta standard de pensionare și au realizat stagiile complete de cotizare, în noul proiect nu se mai regăsește exceptarea. Ceea ce ar însemna ca și aceștia să meargă la revizuirile medicale periodice.

Stagiul potențial este definit (atât în actuala lege, cât și în proiectul viitoarei legi) ca fiind perioada de timp considerată stagiu de cotizare şi acordată la calculul pensiei de invaliditate, ca o creditare pentru stagiul de cotizare nerealizat din cauza afecţiunilor invalidante.

Există totuși o diferență. Proiectul viitoarei legi nu mai prevede alte modalități de calcul pentru stagiul potențial în funcție de anumite afecțiuni.

Vezi și Angi Șerban a spus tot! Ce a pățit celebra protestatară #Rezist

SURSE O nouă lovitură grea încasată de cel mai temut interlop din România! Autoritățile au lansat ofensiva împotriva sa

O nouă lovitură dată de familia Pavăl-În ce afacere s-a implicat moștenitoarea imperiului DEDEMAN

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare