sursa foto:  Facebook

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă! La cât ar putea ajunge euro

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu,îl acuză pe consilierul premierului Darius Vâlcov că scoate, ,,idei din pălărie atunci când acuză BNR-ul de lipsă de patriotism.”

Isărescu a spus  clar că deprecierea leului în raport cu euro este efectul ordonanţei care reglementează taxa pe lăcomie. Guvernatorul BNR a susţinut, de asemnea, că dacă ar urma scenariul propus de Darius Vâlcov, euro ar putea ajunge la 8 lei.

Precizările lui au fost făcute după ce recent șeful PSD Liviu Dragnea a lăsat să se înțeleagă că Bulgaria, țară unde cursul de schimb leva-euro este fix ca urmare a existenței unui consiliu monetar, ar fi un exemplu pozitiv.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut la finalul lunii trecute o paralelă cu Bulgaria pentru a sublinia o presupusă decizie eronată a Băncii Naționale în privința cursului.

El a scris într-un răspuns pe Facebook adresat unui cititor că „Bulgarii au luat măsură să lege cursul leva de euro (adică să rămână fix) cu acordul Băncii Naţionale, în timp ce BNR nu. Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR. O primă măsură referitoare la ROBOR a fost luată prin ordonanţa 114, iar în ceea ce priveşte cursul, acesta va reveni în parametrii normali. Sigur că mi-aş fi dorit ca şi Banca Naţională să ne sprijine şi să pună pe primul plan bunăstarea românilor”.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus luni că un consiliu monetar ar presupune fixarea cursului euro la 7-8 lei, potrivit economica.net

Vezi și:

Se pun la punct ultimele detalii! Schimbarea uriașă pe care o pregătește Armata Română

Lovitură pentru acești angajați! Vârsta de pensionare va crește

Vești bune pentru acești români! Vor primi încă o pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare