sursa foto:  elitaromaniei.ro

Mutarea anului 2021! Frații ‘Dedeman’ intră în agricultura românească! Iau sute de hectare de la un proprietar norvegian

Frații Dragoși și Adrian Pavăl, proprietarul lanțului de magazine Dedeman, investesc și în agricultură.

Aceștia au cumpărat peste 310 hectare de teren agricol în Tulcea de la compania Agristar, controlată de antreprenorul norvegian Øivind Lønnestad Tidemandsen, proprietarul rețelei de retail XXL.

Frații Pavăl au cumpărat prin intermediul companiei lor de investiții, PIF Industrial, firma Agri Concept, al cărei capital social a fost majorat considerabil de către asociatul unic, Agristar, cu câteva luni înainte de tranzacție. Astfel, în portofoliul companiei au intrat 310 parcele de teren agricol situate în localitățile Cerna și Peceneaga din Tulcea cu o suprafață totală de 313 hectare. Loturile, adunate de Agristar în perioada 2008-2019, au fost evaluate, recent, la 5.500 de euro/hectar, adică un total de 1,7 milioane de euro. Studiul de piață care a stat la baza evaluării arată că valoarea unui hectar de teren extravilan din comuna Peceneaga este de 4.500 de euro/hectar, iar un hectar de teren agricol din Cerna este 4.030 de euro, potrivit documentului analizat de Profit.ro. În acest sens, capitalul social al Agri Concept a fost majorat de la 1.000 de lei, la 8,4 milioane lei (echivalentul valorii terenurilor aduse ca aport în natură), scrie profit.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare