sursa foto:  mediafax.ro

Nelu Tătaru, despre Agenția pentru Investiții din Sănătate: ‘Este un timp care se pierde. Noi trebuie să cheltuim acești bani până în 2026’

Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a declarat că Agenția pentru Investiții din Sănătate este ”ceva ce vedem în perspectivă”, nu ceva ce vedem acum, iar nouă acum ne trebuie spitale.

„Aici am avut o opinie și, atât timp cât eram ministru, cel care avea în subordine sau care avea ca ordonator de credite acea unitate sanitară sau construcția unității sanitare, că era consiliul județean, consiliul local sau Ministerul Sănătății, își derula aceste activități. Ministerul Sănătății avea o unitate de implementare a proiectelor europene, o unitate de implementare a proiectelor din Banca Mondială. Cred că să așteptăm în 2022 ca să putem face această agenție din structurile care există în acest moment este un timp care se pierde.

Am putut vedea ce a însemnat reevaluarea sau evaluarea pentru spitalele regionale, s-a plecat de la 8, iar anul trecut, deși a fost pandemie, noi am reușit să încheiem contracte pentru trei spitale, pentru Iași, Craiova și Cluj. Cred că, totuși, unitățile teritoriale, care reprezintă ori consiliul local, ori consiliul județean, și chiar și cele care țin de minister sunt cele care singure ar putea să își desfășoare aceste investiții”, a spus fostul ministru Nelu Tătaru.

Întrebat dacă vrea să spună că nu e atât de utilă pe cât pare, el a explicat: „Este ceva vedem în perspectivă, nu avem ceva care este acum, și într-adevăr nouă acum ne trebuie spitale”.

Întrebat de ce crede că insistă copreședintele USR-PLUS pentru înființarea acestei agenții, Nelu Tătaru a declarat:

„Pentru a gestiona poate acești bani centralizat, a nu merge către teritoriu, cred că într-o oarecare măsură să poată fi controlați mai bine. Mă repet, având în vedere că această agenție vine tocmai în 2022, iar noi trebuie să cheltuim acești bani până în 2026, e un pic cam greu”, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare