Nemulțumiți că nu li se reduce vârsta de pensionare cu 13 ani, s-au dus peste angajații Casei de Pensii!

Miercuri dimineața, 20 de actuali și foști salariați ai Complexului Energetic Oltenia s-au dus peste angajații de la Casa de Pensii Gorj.

Aceștia amenință că vor merge inclusiv la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Un grup de 20 de actuali și foști salariați ai Complexului Energetic Oltenia a mers în audiență la conducerea instituției pentru a solicita lămuriri în legătură cu aplicarea Legii 197 din 2021, scrie Gazeta de Sud.

Cei de la Casa de Pensii nu ar ține cont de legislația în vigoare

Protestatarii acuză că angajații Casei de Pensii Gorj nu țin cont de legea care acordă condiții speciale de muncă în sectorul minier și energetic și prin care ar trebui să reducă vârsta de pensionare cu 13 ani.

Actul normativ nu este însă luat în considerare de către casele de pensii, în ciuda unei decizii favorabile a instanței supreme. Mai mult deâct atât, un fost miner, Daniel Dănilă, a primit respingere la solicitarea depusă pentru recalcularea pensiei în baza Legii 197.

Bărbatul a spus că va merge să protesteze în fața Ministerului Muncii și va ataca în instanță decizia Casei de Pensii Gorj.

Reprezentanții instituției i-au anunțat pe mineri și pe foștii mineri că ar fi nevoie de norme de aplicare pentru Legea 197 și din acest motiv nu ar fi luată în considerare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare