sursa foto:  euractiv.ro

Nicușor Dan, atac dur la Gabriela Firea: E inutil ce face

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Capitalei  susţine că programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureştenilor e doar un exerciţiu de PR. 

În interiorul acordat pentru Adevarul, Nicușor Dan a vorbit despre programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureștenilor.

,,Pe 15 mai am făcut şi un bilanţ al ei. Avea două lucruri să facă: să-şi echipeze spitalele, ceea ce nu a făcut. Apoi să-şi protejeze personalul din subordine (asistenţii sociali, vatmanii, şoferii de pe STB). Să fac o glumă legată de protecţia angajaţilor din subordine, a protejat Poliţia Locală.  În paralel a demarat un program de testare pentru bucureşteni.

V-aţi înscris? Nu. A încercat să pară că face ceva, ca la Revoluţie. E inutil ce face Firea. Un lucru util pe care putea să-l facă era să-şi testeze angajaţii, dar nu a făcut asta. Sunt două teste: unul pe anticorpi, care ar fi corect. Însă testele dau erori mari. Testul ăsta se suprapune cu ce vrea să facă ministerul cu teste mai bune. La începutul lunii martie, sondajele arătau o diferenţă mică între dvs şi Firea.

După trei luni în care Firea a punctat la capitolul imagine, dar dvs nu aţi fost atât de rezent, nu s-a produs un decalaj?  Au fost multe sondaje, cu rezultate apropiate unele de altele. Un singur sondaj dintre ele a pus întrebarea candidatul dreptei versus Firea. Erau cam 60% la 40% procentele. În condiţiile de candidat unic al dreptei, cred că am prima şansă. Această expunere pare să îi fie adus câteva procente Gabrielei Firea. O să vedem ce spun sondajele pe care le facem începând cu zilele acestea.

Vă consideraţi acum favorit pentru Primăria Capitalei?  Nu vreau să dau pronosticuri. Eu cred că lumea nu a uitat ce a făcut Firea alături de PSD.: OUG 13, 10 august etc. 

Pandemia v-a diminuat şansele pentru a fi primar sau nu vă afectează? E un fenomen sociologic descoperit de zeci de ani care spune că în momente de criză lumea se apropie de autoritate. Cred că expunerea i-a dat un avantaj relativ. Eu mă aştept să nu sară de 40%.

  Sunteţi sigur că veţi rămâne candidatul PNL pentru Primăria Capitalei? Bineînţeles.  Unii dintre liberali v-au criticat absenţa şi i-au spus preşedintelui că mai bine ar avea un candidat propriu.  E important că cele patru partide de opoziţie din Bucureşti au avut inteligenţa de a susţine un candidat unic. ”, a declarat Nicușor Dan pentru Adevarul

Citește și:

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare