sursa foto:  romaniacurata.ro

Noi declarații făcute de Mădălina Mezei! ‘Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele’

În această săptămână, în presă a fost consemnată o știre în care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a demis-o pe Mădălina Mezei, directorul general al TAROM.
  Informatia i-a luat prin surprindere pe cei care cunosc dedesubturile de la Transporturi si TAROM, mai ales ca Razvan Cuc a fost cel care a adus-o in companie pe Mezei, considerata o perofesionista in domeniu si, atata timp cat a stat pe functie, a izbutit sa coordoneze foarte bine activitatea societatii. Oficial, s-a invocat ca Madalina Mezei ar fi avut o prestatie slaba si ca nu ar fi reusit sa semneze contractul pentru furnizarea in leasing a noua aeronave ATR, motiv pentru care activitatea TAROM ar fi avut de suferit si ca in loc sa se largeasca flota companiei si, implicit, veniturile, dimpotriva societatea risca sa mareasca pierderile.

  Ceea ce s-a votat oficial in CA, adica destituirea directorului general, e o bazaconie fara fundament. Chiar in ziua demisiei, Madalina Mezei a primit un mail de la Londra, de la avocatul in cauza Philip Perrotta (pe care-l publicam AICI.), referitor la leasingul celor noua aeronave ATR 72-600, in care aceasta era laudata cat de bine a condus negocierile in avantajul TAROM si cum a fost calculat calendarul tranzactiei, astfel incat aeronavele sa fie functionale si eficiente cat mai rapid, pentru ca altminteri, degeaba se dau banii – care nu-s putini – daca aeronavele stau la sol si nu produc.

  Ziuanews a aflat care au fost adevaratele cauze pentru care Madalina Mezei a fost data afara de ministrul Cuc de la TAROM. Si iata care au fost acestea. Chiar in ziua votarii motiunii, joia trecuta, cand foarte multi dintre parlamentari urmau sa vina special din teritoriu, Razvan Cuc i-a cerut Madalinei Mezei sa retina la sol aeronavele pe aeroporturile din tara. Ba mai mult, a existat si informatia ca reprezentanti PSD voiau sa cumpere toate biletele din acea zi la avioanele care soseau spre Bucuresti din tara. Ceea ce, evident, il duce pe Razvan Cuc inca o data in penal. Din sursele noastre, dupa ce a aflat ca aeronavele au decolat spre Bucuresti, in ciuda ordinului dat de el, a incercat s-o sune pe Mezei si sa-i ceara demisia. Intrucat n-a putut s-o contacteze, a fost auzit cand a strigat: „Pe asta o dau afara eu, imediat!”, dupa care l-a sunat pe presedintele CA TAROM sa execute ordinul.

  Cei de la Ziuanews au contactat-o pe Madalina Mezei ca sa afle dacă informațiile lor pe surse se adeveresc: „Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele. I-am spus ca nu se poate, ca nu exista niciun motiv si ca ar fi vorba despre un abuz. In plus, compania TAROM nu poate fi implicata in asa ceva, in chestiuni politice. Cand am fost adusa la TAROM am specificat clar ca nu fac niciun fel de politica, doar sa-mi respect sarcinile profesionale si sa eficientizez societatea, ceea ce am si facut. Ministrul Cuc a invocat tot felul de argumente ca sa fac acest lucru, nu am vrut. Mai mult ca sigur acest refuz a fost motivul destituirii mele. Oficial, s-a invocat acel contract de leasing cu aeronavele ATR, ca nu a fost inca semnat si ca de aia merge prost treaba. Eu cum am fost adusa, asa am si fost data afara. Cu o saptamana inainte mi se prelungise mandatul si eram laudata, apoi m-a sunat seara presedintele CA si mi-a zis ca s-a decis sa fiu destituita.”, informează ziuanews.ro

  Vezi și

  Lege cu dedicație pentru șefii din Poliție! Vârsta de pensionare sare la 62 de ani

  Noi detalii bombă ies la iveală! Cine este procurorul DNA care a închis dosarul lui Dan Barna

  EXCLUSIV Majorare de 75%. Guvernul Dăncilă a ‘umblat’ la indemnizațiile foștilor deținuți politic

  SHARE

  COMENTEAZĂ

  articole similare