sursa foto:  mai.gov.ro

Noi execuții făcute de Ludovic Orban și Marcel Vela! Numiri pe bază de familie

Premierul Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și-au continuat, în această săptămână, planul de înlocuire a prefecților numiți în guvernarea social-democrată. În schimbul social-democraților, au fost numiți liberali.

Ludovic Orban și șeful MAI au decis să-i execute pe prefecții de Călărași și Timiș, anume pe Iacob George, respectiv pe Eva Georgeta Andreaș, care, de altfel, și-a anunțat demisia pe Facebook.

„Funcțiile publice nu sunt pe viață ale cuiva, iar astăzi a venit momentul schimbării în Prefectura Timiș. Am decis să îmi depun demisia, însă nu vreau să fac un bilanț al perioadei cât am fost prefect, ci doar să le mulțumesc celor care au fost lângă mine în acești ani. Nu a fost ușor, știu, dar munca pe care au depus-o toți cei cu care am colaborat a fost apreciată. De la angajați ai Prefecturii, la directori ai instituțiilor deconcentrate, cu toții au pus umărul atât cât s-a putut pentru bunul mers al lucrurilor. Vreau să știți, cu toții, că vă puteți baza pe mine și de-acum înainte, eu rămân același om. Încă o dată, mulțumesc”, a scris, luni, pe Facebook, Eva Andreaș.

Vezi și Audio. Atenție, Marcel Vela! Înregistrarea care zguduie MAI-ul: Promovări pe pile și amantlâcuri în Ministerul de Interne

Tot luni, Guvernul Orban au decis instalarea în funcție a trei noi prefecți: Stoica Marian – prefect de Călărași, Togănel Cristina Mara – prefect de Mureș, și Oneț Liliana – prefect de Timiș, cea care anterior a ocupat funcția de subprect.

Bugetul.ro a descoperit că pe noii prefecți îi recomandă, mai presus de toate, familia. Și nu oricare familie, ci cea liberală.

Marian Stoica – prefectul de Călărași

Marian Stoica, noul prefect de Călărași, este fostul comandant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi, conform editia.ro.

Avansat la gradul de general pe 1 decembrie 2016, Stoica a fost şeful jandarmilor călărăşeni timp de 13 ani. Generalul în rezervă s-a aflat şi la comanda IJJ Argeş, acolo de unde a ieşit la pensie.

Din 2017, Stoica este preşedintele Organizaţiei Judeţene de Pensionari al PNL Călăraşi.

Marian Stoica, noul prefect al judeţului Călăraşi!

Sursa foto: arenamedia.ro

Cristina Mara Togănel – prefectul de Mureș

Mara Togănel, în vârstă de 40 de ani, ocupa înainte de numirea ca prefect, mai multe funcții: vicepreședinte al PNL Mureș, președinte al OFL Mureș, totodată cea de consilier județean din partea PNL.

Vezi și Ludovic Orban continuă să spună Da la combinații în Guvern: Tată și fiu, ajunși pe poziții-cheie!

De profesie economist, ascensiunea în politică a Marei Togănel coincide cu momentul în care a devenit șefa de cabinet a fostului președinte CJ Mureș, Ciprian Dobre, scrie Ardealnews.ro.

Liliana Oneț – prefectul de Timiș

Liliana Oneț a fost numită prefect după ce, pentru scurt timp, a ocupat funcția de subprefect. Oneț a fost numită subprefect de Timiș în 11 decembrie 2019, în locul lui Daniel Franțescu, care a fost eliberat din funcție.

Până să devină  prefect, Liliana Oneț a fost jurist la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și membru PNL.

A fost inspector și expert vamal și consilier juridic la Guvernul României și ulterior la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Liliana Oneț a fost consilier personal al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar și director de cabinet la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, conform tion.ro.

Sursa foto: timpolis.ro

Vezi și Ludovic Orban continuă să spună Da la combinații în Guvern: Tată și fiu, ajunși pe poziții-cheie!

Dezvăluiri bombă! Klaus Iohannis, filat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare