sursa foto:  newscoop.com

Noua revelație! Cei care s-au judecat cu Mark Zuckerberg, au investit masiv în bitcoin

Cameron şi Tyler Winklevoss sunt cunoscuţi ca foşti sportivi olimpici şi ca antreprenori americani, însă publicul larg a auzit de ei în urmă cu peste 10 ani, când aceştia l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg, acuzându-l că le-a furat proiectul Facebook.

Gemenii au încheiat în 2008 o înţelegere de 65 milioane dolari cu Zuckerberg – acum al cincilea cel mai bogat om din lume. Jumătate din suma stabilită la înţelegere a fost obţinută de aceştia sub formă de acţiuni bursiere.

Îndepărtându-se însă de poveste Facebook, fraţii Winklevoss şi-au făcut intrarea în piaţa criptomonedelor – devenind în 2017 primii miliardari anunţaţi din bitcoin, înainte ca valoarea să scadă dramatic.

Acum, cei doi vor să lanseze primul fond de investiţii de tip ETF, însă trebuie să convingă autoritatea de supraveghere financiară americană (SEC) de viabilitatea acestuia.

După o vizită în birourile Gemini Trust, una dintre companiile fondate de cei doi fraţi, FT notează un aspect interesant: înainte de a intra în birourile de Manhattan, vizitatorii sunt obligaţi să semneze un acord de confidenţialitate. O astfel de securitate nu este văzută foarte des în afara Silicon Valley, însă paranoia faţă de spionajul corporate este de înţeles în cazul Winklevoss, ţinând cont de controversa pe care au avut-o cu Mark Zuckerberg.

Ajunşi acum la 39 de ani, gemenii Winklevoss îşi amintesc că au auzit prima dată de bitcoin în 2012, când nu era cunoscut în afara unui grup mic de oameni.

„Am fost facinaţi. Au fost primii bani gândiţi pentru internet de acelaşi fel de oameni ca cei care au constrit internetul. Era ceva foarte diferit de banii băncilor care încearcă să se adapteze internetului”, spune Tyler Winklevoss.

Ei au investit 1 milion de dolari în BitInstant, o platformă de exchange pentru bitcoin. Însă interesul lor a fost tot timpul faţă de criptomonedă în sine. În perioada următoare, au cumpărat bitcoin în valoare de milioane de dolari, deţinând la un anumit moment 1% din totalul monedelor bitcoin din piaţă, informează zf.

Vezi și:

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare