sursa foto:  stiripesurse.ro

Noul șef al ANPC continuă marile controale: ‘Nu tolerăm nicio abatere’

Noul șef al ANPC, Mihai Culeafă, continuă pe linia predecesorului său, Claudiu Dolot. Într-un comunicat de presă, Protecția Consumatorilor anunță că a aplicat 45 de amenzi în urma controlului desfășurat, zilele trecute, în Dragonul Roșu.

În perioada 17 – 22.11.2021, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov, CRPC Sud Muntenia Ploiești și CRPC Centru Brașov au desfășurat o amplă acțiune de control integrată, cu scopul de a verifica modul în care este respectată legislația în domeniu, în complexul en-gros Dragonul Roșu.

Acțiunea a fost desfășurată sub coordonarea domnului Mihai Culeafa, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), la aceasta luând parte și reprezentanți ai Secției de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov.

Dintre cei 53 de operatori economici controlați, care activau în diverse domenii comerciale (confecții textile, jucării, cosmetice, produse electrice), până în acest moment, s-au finalizat verificările la 28 dintre aceștia.

Comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, 45 amenzi contravenționale, în valoare de 274.000 lei și 7 avertismente.

Ca urmare a acestei acțiuni, au fost menținute măsurile speciale, respectiv interzicerea introducerii pe piață a produselor neconforme (suspiciune de a fi contrafăcute), prin sigilarea standurilor, în cazul a 24 operatori economici, 13 dintre aceștia aflându-se deja în cercetări, pe aceeași temă, de către polițiștii de la SICE”, transmite ANPC.

Dintre cele mai importante abateri constatate, menționăm:
🔻deficiențe de informare a consumatorilor;
🔻lipsa afișării certificatului de înregistrare al companiei;
🔻lipsa instrucțiunilor de utilizare și întreținere, precum și a informatiilor de siguranță în limba română, de pe etichete;
🔻lipsa declarației de conformitate a produselor;
🔻lipsa oferirii certificatelor de garanție pentru produse;
🔻lipsa afișării prețurilor;
🔻lipsa documentelor de proveniență a mărfii comercializate;
🔻comercializarea unor jucării notificate pe Sistemull de alertă al UE – RAPEX;
🔻comercializarea unor produse potențial periculoase sau contrafăcute.

 „ANPC supraveghează cu atenție, în permanență, piața pentru a se asigura că operatorii economici respectă legea, în ceea ce privește relația lor comercială ciu consumatorii. Suntem vigilenți și nu tolerăm nici o abatere. Consumatorul trebuie respectat, iar noi ne aflăm în slujba lui” – Mihai Culeafă, Președinte ANPC.

Vezi și După ce nevaccinaților le-a fost interzisă participarea la parada de 1 Decembrie, polițiștii vor să boicoteze manifestația: Polițiștii nu defilează pentru a gira politicienii aflați vremelnic la conducere!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare