sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Noutate în 2020! ANAF-ul nu iartă pe nimeni! Trebuie declarate până la 16 martie

Premieră în 2020! Fiscul nu iartă pe nimeni! Potrivit noului Cod fiscal, și aceste venituri trebuie declarate. Termenul-limită este de 16 martie.

Concret, veniturile obținute din criptomonede de către de persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020.

Mai mult, în anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate.

Declarația unică suferă modificări în 2020, astfel încât sunt incluse și câștigurile obținute din tranzacționarea de criptomonede.

Termenul de depunere a declarației unice este 16 martie, ora 14:00.

Sumele obținute în criptomonedă vor trebui trecute în declarația unică numai în cazul în care banii sunt convertiți în lei ori valută sau sunt folosiți la achiziționarea diverselor bunuri sau servicii.

Trebuie precizat că persoanele care au criptomonede, dar nu fac tranzacții cu ele nu vor trebui să le declare.

Potrivit legislației, dacă o persoană fizică obține venituri de peste 6.000 de lei pe an din criptomonede, ea trebuie să plătească la stat un impozit pe venit de 10%.

În cazul în care într-un an o persoană fizică câștigă într-un an echivalentul a 12 salarii minime brute, vor trebui să plătească și CASS, adică 10%.

Important de menționat este și faptul că cei care au un câștig de sub 200 de lei la fiecare tranzacție cu criptomonede și nu mai mult de 600 pe an în total, nu sunt obligați să declare sumele în declarația unică.

Vezi și

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare