sursa foto:  mediafax.ro

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Sindicatele din Poliție îi atrag atenția ministrului de Interne, Marcel Vela! I se solicită ca reorganizarea să înceapă cu acești angajați din MAI.

Mai precis, sindicaliștii de la ProLex îi cer ministrului Vela să-i scoată din rândurile polițiștilor pe funcționari.

Funcționarii din MAI cu statut de polițiști beneficiază de toate drepturile polițiștilor, inclusiv de pensii militare și de pensionarea la 47 de ani.

Ei au aceste beneficii, chiar dacă nu fac muncă de polițiști, informează Național.

I-am cerut ministrului diferențierea funcțiilor de polițiști care fac muncă de poliție și cei care au doar denimirea și beneficiile. Sunt foarte mulți care nu au nicio legătură cu poliția, cum ar fi tot ce înseamnă funcționarii din Ministerul Afacerilor Interne, funcționarii din toate structurile MAI,de la juridic, financiar, logistic. Ce treabă au cu poliția, cu munca de poliție?

Și oamenii ăștia ies la pensie la 47 de ani, pentru că sunt încadrați în grupă specială, deși fac aceeași activitate ca și orice alt funcționar, cresc artificial numărul de polițiști la mia de locuitori. Din punctul meu de vedere, nici nu au bază legală să fie polițiști, pentru că în Legea Poliției scrie clar că polițiști sunt doar cei care îndeplinesc atribuții specifice acestei profesii.

Dacă s-ar scoate acești funcționari din rândurile polițiștilor s-ar face niște economii fantastice. Aceștia primesc norma de hrană la nivelul polițiștilor, care este mai mare decât a funcționarilor publici normali, adică 1.110 lei pe lună. Totodată, primesc și norma de echipament, deși nu se îmbracă în polițiști, circa 2.500 de lei pe an, bani care le rămân în buzunare. Iar peste toate acestea, acestor funcționari li se aplică legea pensiilor militare, care înseamnă o pensie aproape dublă decât a funcționarilor publici de la celelalte ministere și agenții, între 4.000 și 10.000 de lei. Asta ar însemna eficientizare pentru Ministerul Afacerilor Interne, că se economisesc bani care ar putea fi folosiți pentru reducerea deficitului de polițiști și pentru dotări cu autoturisme și echipamente”, a declarat, pentru sursa citată, Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex.

Vezi și

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă situația! Harta e falsă!

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare