Nu vor scăpa de impozitul pe venit! Ludovic Orban este hotărât

Premierul Ludovic Orban susține în continuare tratamentul fiscal al cetățenilor, fapt pentru care o mare categorie de persoane va fi afectată. 

Premierul Ludovic Orban susţine în continuare renunţarea la scutirea de impozit pe venit acordată în prezent unor categorii de angajați din domeniul IT. „Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiiv al guvernării noastre”, a declarat premierul, într-un interviu live la HotNews.ro.

„Când o vom face, o vom anunța”, a mai spus Orban legat de renunţarea la scutirea de impozit pe venit (de 10%) acordată IT-iştilor.

„Avem o cotă de impozitare de 10%, cotă unică, pe care noi o susținem cu toată tăria. Nu e o cotă foarte mare. Acum, chiar nu e un capăt de țară să plătești acest impozit. Sigur, pot exista alte forme de a facilita activitatea companiilor IT, dar ar fi nedrept față de alte 7 milioane de angajați care plătesc impozit pe venit pe toate categoriile de venit pe care le realizează ca unii să nu mai plătească impozit pe venit, deși după părerea mea nu mai există nicio rațiune astăzi pentru menținerea acestor facilități”, a mai spus el în interviul din septembrie 2019.

Vezi și:EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare