sursa foto:  BBC

O companie aeriană britanică îşi încetează activitatea şi îşi anulează toate zborurile: Sunt anulate şi nu vor mai fi reprogramate

Odinioară lider în domeniul zborurilor interioare în Regatul Unit al Marii Britanii, compania aeriană regională britanică Flybe a anunţat sâmbătă că îşi încetează activitatea şi îşi anulează toate zborurile, după ce în timpul de glorie opera până la 530 de zboruri pe săptămână.

 

 

 

”Flybe îşi încetează de-acum activitatea. Toate zborurile Flybe din şi către Regatul Unit sunt anulate şi nu vor mai fi reprogramate”, a anunţat compania.

Autoritatea britanică a Aviaţiei Civile (CAA) cere pasagerilor care au rezervat un zbor Flybe să nu se ducă la aeroport, ”dat fiind că toate zborurile Flybe sunt anulate”, anunţă într-un comunicat un reprezentant, Paul Smith.

”Este trist ca o companie aeriană (să fie plasată sub) administrare (judiciară), iar noi ştim că decizia Flybe de a-şi pune capăt activităţii va fi o încercare pentru toţi angajaţii şi clienţii acesteia”, declară el.

Flybe şi-a reluat zborurile în aprilie, după ce a dat faliment în aprilie 2020, din cauza pandemiei covid-19, care a aplicat o lovitură dură unei mari părţi a sectorului aerian.

Societatea, odinioară liderul în domeniul zborurilor interioare în Regatul Unit, opera până la 530 de zboruri pe săptămână, cu decolare de pe aeroportul londonez Heathrow, către oraşe britanice, dar şi străine, ca Amsterdam şi Geneva.

După falimentul din 2020, activele Flybe au fost cumpărate de Thyme Opco, o întreprindere cu legături cu fondul american de investiţii Cyrus Capital, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare