sursa foto:  politiacapitalei.md

O femeie a anunțat la 112 că este sechestrată și amenințată cu moartea! O provocare în timpul unui joc a costat-o pe reclamantă 4.000 de lei

O femeie de 34 de ani din comuna Teleşti, judeţul Gorj, a fost amendată de poliţiştii din judeţul Mehedinţi, după ce aceasta a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa că este sechestrată şi ameninţată cu moartea, însă totul s-a dovedit a fi un apel fals, femeia precizând că a reprezentat o provocare în timpul unui joc.

 

 

 

Potrivit IPJ Mehedinți, polițiștii au fost sesizați telefonic duminică seara de o persoană necunoscută cu privire la faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, iar ulterior telefonul de la care s-a făcut apelul a fost închis.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că telefonul de pe care s-a făcut apelul apare localizat pe o stradă din oraș, iar din datele obținute a fost identificat un imobil unde s-ar fi putut afla persoana în cauză. După ce poliţiştii au intrat în locuinţă, au identificat rapid apelantul, respectiv o femeie de 34 de ani.

”Având în vedere caracterul sesizării poliţiştii au pătruns în imobilul respectiv, unde au identificat şase persoane printre care şi o femeie de 34 de ani, din comuna Teleşti, judeţul Gorj. Aceasta a relatat poliţiştilor că în urma unei provocări primite în timpul unui joc, a apelat nejustificat Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de pe telefonul mobil al unei alte persoane şi a sesizat faptul că este sechestrată şi ameninţată cu moartea, aspecte neconforme realităţii”, precizează IPJ Mehedinţi.

Provocarea a costat-o pe femeie 4.000 de lei

Femeia a fost amendată cu 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență. Polițiștii fac apel la cetățeni să conștientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale.

„Vă aducem la cunoștință că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. Săvârșirea din nou a contravenției în interval de 1 an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4000 de lei la 8000 de lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității”, susțin polițiștii, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare