sursa foto:  ziaruldepenet.ro

O legendă a industriei românești, la un pas de groapă! Mai are doar patru angajați din aproape 3.000

O legendă a industriei românești mare un pas până la a fi îngropată. În anii de glorie avea aproximativ 3.000 de salariați, iar acum are doar patru.

Înființată în 1864, Uzina Timpuri Noi a depus solicitare de intrare în insolvență la Tribunalul Ilfov. Aceasta a trecut prin naționalizare (1948), privatizare (2003) și relocarea integrală a activității din București în localitatea Jilava din Ilfov după vânzarea fostei platforme industriale din Capitală către IKEA (2011), activitate fiind însă oprită de facto încă din vara anului 2015.

Compania a fost naționalizată în 1948 și a ajuns una dintre cele mai importante structuri industriale din perioada comunistă, cu peste 2.700 de salariați. Atunci, uzina Timpuri Noi era unicul producător de compresoare de mică și medie capacitate pentru piața din România și CAER, scrie profit.ro.

Decizia de intrare în insolvență a fost semnată de acționarii Uzinei la 19 iulie, iar solicitarea propriu-zisă a fost înregistrată la instanță la 10 august.

După doar patru zile, în data de 14 august, al doilea cel mai mare acționar al companiei, SIF Muntenia, a cerut la rândul său intrarea în insolvență a Timpuri Noi SA.

Vezi și Se rupe Simona Halep de Darren Cahill? Salariul colosal al antrenorului „Reginei Lumii”

SURSE! Lupte grele la vârful PSD! Când i s-ar putea decide viitorul Vioricăi Dăncilă și ce atu are actualul premier

SONDAJ. Lovitură în plin pentru Liviu Dragnea! Ce părere au românii despre noua Lege a pensiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare