sursa foto:  Facebook

O lovitură de proporții, dată de Sebastian Ghiță, pe final de an! Cum s-ar fi „ÎNTORS” în România

O lovitură de proporții a fost dată de miliardarul fugar, Sebastian Ghiță, pe final de an. Acesta s-ar fi „întors” în România. Potrivit ziaristului Cătălin Tache, de la Național, Ghiță a revenit la butoanele imperiului IT, care a subjugat structurile statului român.

Conform sursei citate, „la diverse ministere de forta, in frunte cu Internele, unde, culmea, Carmen Dan tocmai ce ceruse masuri exceptionale pentru „securizarea licitatiilor” s-au facut deja jocurile pentru ca „sa vina banii” la Sebastian Ghita. Insa de aceasta data, dupa ce omul care aproape ca-l  ingenunchease pe mentorul sau Florian Coldea si-a „rebrenduit” sute de firme din imperiul controlat direct sau prin interpusi a fost scoasa la inaintare o societate detinuta de trei firme offshore din Nicosia, Cipru”.

Si care in trecut a mai fost implicata in afaceri suspecte cu „statul paralel”, cum ar fi achizitionarea de catre Autoritatea Electorala Permanenta a softului care ar fi trebuit sa constate daca se comit nereguli la Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu sau a furnizarii sistemului de vot din Camera Deputatilor.

Acum insa, in timp ce structurile de informatii dorm in bocanci iar Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru doar pe niste firme prin care Ghita nu mai opereaza de mult, temandu-se insa parca sa mearga pana la „next level” al imperiului controlat de acesta, toata documentatia pentru licitatiile care se vor organiza in curand sunt astfel facute incat sa aiba un singur castigator.

Ceea ce nu face decat sa dovedeasca faptul ca Sebastian Ghita nu doar ca s-a dovedit o „nuca” prea tare pentru statul roman, dar si ca acesta a inregistrat o noua victorie de etapa, el revenind la butoanele afacerilor cu sistemul prin intermediul firmelor offshore din Cipru!

In ultimele saptamani, oamenii de incredere pusi de Sebastian Ghita la conducerea zecilor de firme din „suveica” creata de acesta au declansat, parca la un semn, o ampla operatiune de „rebrenduire” a tuturor societatilor din domeniul IT. Astfel, pentru a da doar cateva exemple, firmele din grupul Teamnet au „scapat” de identificarea ca facand parte din „haita” lui Ghita, dupa ce au primit cu totul alte denumiri. De asemenea, cam toate grupurile de firme au primit la randul lor peste noapte denumiri absolut noi, pentru a se sterge astfel urma, cel putin la prima impresie, cu „firma mama” ASESOFT. Totul dupa ce, in vara lui 2015, procurorii anticoruptie de la Ploiesti pusesera sechestru pe 51 de firme despre care sustineau ca sunt controlate de Ghita. Numai ca, surpriza, dupa ce ca sechestrul ar fi fost instituit doar pe niste anumite firme deja „inofensive”, magistratii de la Curtea Suprema au si dispus, dupa nici doua saptamani, ridicarea acestei masuri pentru majoritatea respectivelor societati. Asa ca, in timp ce nimeni nu a mai miscat un deget in acea ancheta, oamenii lui Ghita au schimbat acum toate denumirile firmelor implicate.

Iar una dintre primele structuri ministeriale penetrate de „Avitech”-ul lui Ghita este chiar MAI-ul! Si asta tocmai cand ministrul Carmen Dan cerea luarea unor masuri cu totul exceptionale pentru a se asigura ca licitatiile care se vor organiza pe banda rulanta la inceput de an vor fi cat mai transparente si legale posibil.

Numai ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, o structura contrainformativa a adunat deja destul „material” ca sa demonstreze ca totul nu este decat o „mascarada” si ca Sebastian Ghita este din nou cu un picior in Ministerul de Interne, prin contractele IT pe care urmeaza sa le semneze firma desemnata sa „acopere” acest domeniu atat de senisibil. Iar situatia este cu atat mai interesanta cu cat societatea prin care Sebastian Ghita „capuseaza” contractele IT cu MAI este detinuta de trei firme offshore din Nicosia, Cipru. Si s-a mai aflat de-a lungul vremii in „valtoarea” a doua licitatii „ buclucase”, organizate de Camera Deputatilor si Autoritatea Electorala Permanenta. Iar pana ce Carmen Dan va dispune o „perie” peste Avitech Overseas Co Ltd., Eaglelink Corporation Ltd. si Zonix Investments Ltd., se vor interesa poate responsabilii din MAI si despre rolul strategic jucat de „firma sageata” a lui Ghita in derularea referendumului organizat pentru demiterea presedintelui de atunci al Romaniei, Traian Basescu, prin furnizarea catre Autoritatea Electorala Permanenta a softului care ar fi trebuit sa identifice de urgenta si cea mai mica neregula de la vot. Dar care nu a gasit nici macar un vot gresit… Nu de alta, dar daca MAI tot se pune „pres” in fata lui Ghita, barem sa stie la ce sa se astepte…

Vezi și SURPRIZĂ! Cine este șeful din MAI care îl avea ca șofer pe polițistul acuzat de pedofilie și ce avere considerabilă are

Din datorie în datorie! Amănunte NEȘTIUTE referitoare la polițistul acuzat de pedofilie

A fost prins! Ce avere are pedofilul din Drumul Taberei și unde lucra acesta

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare