sursa foto:  dw.com

O nouă lovitură pentru Rusia! Statele Unite asigură mai multă muniție pentru sistemul de rachete HIMARS din Ucraina

Pentagonul a transmis că în cel mai recent pachet de ajutor oferit Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari, că Statele Unite asigură mai multă muniţie pentru Sistemul Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare HIMARS, scrie news.ro

 

 

 

Pentagonul nu a precizat câte runde de muniţie vor fi asigurate pentru Sistemul Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare, capabil să lanseze o ploaie de rachete ghidate la aproximativ 40 de mile, dar Ucraina a făcut din solicitarea pentru mai multe sisteme şi mai multă muniţie una din priorităţile sale.

Muniţia pentru HIMARS va face parte din cea de-a 14-a retragere autorizată de preşedinte, adică va veni direct din stocurile SUA. Această retragere se ridică la 50 de milioane de dolari.

Până în prezent, SUA s-a angajat să trimită opt sisteme HIMARS. Cel puţin patru HIMARS au intrat deja în lupta împotriva Rusiei. Administraţia Biden a înfruntat critici pentru că nu a trimis destulă muniţie pentru HIMARS.

Restul de 770 de milioane de dolari se încadrează în Iniţiativa de Asistenţă pentru Securitatea Ucrainei, prin care SUA va contracta direct producătorii de arme pentru a fabrica pentru Ucraina. Aceasta include două sisteme avansate anti-aeriene şi de apărare aeriană, numite Sistemul Naţional Avansat de Rachete Sol-Aer (NASAMS). De asemenea, include 150.000 de runde de muniţie de artilerie de 155 de milimetri pentru obuzierele pe care SUA le-a trimis deja, precum şi patru radare contra-artilerie.

SUA a angajat echipamente şi ajutoare în valoare de 6,9 miliarde dolari pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, şi un total de 7,6 miliarde de la începutul administraţiei Biden, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare