O nouă manipulare a Sindicatului Europol? Acuză de tentativă de omor nefondată

Sindicaliștii de la Europol l-au acuzat, sâmbătă seara, pe un șofer care a acroșat cu partea din spate a mașinii un polițist de „tentativă de omor”. Totuși, conform imaginile analizate de Bugetul.ro, conducătorul autoturismului nu pare să fi avut intenția de a-l lovi pe polițist, ci, mai degrabă, de a pleca de la fața locului. Așadar, acuza de tentativă de omor pare să fie nefondată.

Europol nu este la prima tentativă de manipulare a unui caz în care sunt implicați polițiștii. În perioada stării de urgență, în luna aprilie, un polițist l-a luat la pumni pe un tânăr care nu a ripostat. La acea vreme, sindicaliștii de la Europol au acuzat că respectivul avea dosar penal. Ulterior, Bugetul.ro a dovedit că sindicaliștii mint și că tânărul respectiv nu are antecedente penale.

Vezi și SURSE Lovitură de teatru: Tânărul luat la pumni de polițistul de la Secția 9 nu are cazier

Revenind la cazul făcut public de Europol sâmbătă, analizând imaginile, șoferul nu pare să fi avut intenția de a-l ucide pe polițist, după cum au acuzat sindicaliștii. Dacă voia să-l omoare polițist, șoferul îl lovea cu partea din față a mașinii.

Mai mult, e posibil ca șoferul să nu-l fi văzut pe polițistul respectiv, iar acesta din urmă să fi fost poziționat într-un unghi mort al mașinii.

<<Un autoturism staționat neregulamentar în zona Garii de Nord din București, pe modul „avarii”, a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare.
Șoferul nu a „suportat” critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru.
Individul a fost prins la 5 străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției. Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât „tentativă la omor”>>, a acuzat Europol.

Bogdan Mardele, tânărul care l-a acroșat pe polițist, a fost pus sub control judiciar. Tatăl său, Florea Mardele, lucrează ca expert superior în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Vezi și EXCLUSIV Tânărul bătut îi desființează pe sindicaliștii de la Europol: ‘Au zis că sunt interlop, că am dosare și n-am niciun dosar’

Vezi și

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare