sursa foto:  g4media.ro

O nouă schemă făcută publică de noua șefă a Muncii: ‘Indemnizația trebuie să ajungă la ele, fără stres și fără întârziere’

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a făcut publică „Epopeea noilor mămici pentru primirea indemnizației de creștere a copilului”.

Violeta Alexandru prezintă cazul unei mame născute în Dolj, care s-a mutat la București, dezvăluind prin ce trece femeia care și-a schimbat domiciliul între două județe, pentru a primi indemnizația de creștere a copilului.

„Epopeea noilor mămici pentru primirea indemnizației de creștere a copilului

Mămicile care și-au schimbat domiciliul între două județe, au parte de o surpriză neplăcută după ce depun dosarul la DGASPC/Primărie. Indemnizația pentru Creșterea Copilului întârzie pentru că ANPIS nu comunică cu baza de date a evidenței populației. În România anului 2019.

Luăm cazul unei mame născute în Dolj, care s-a mutat în București. Ea depune dosarul la DGASPC, care îl dă în lucru spre Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București (APISMB). Dosarul este verificat și noua mămică este anunțată telefonic sau în scris, în 15 zile, că CNP-ul ei nu apare în baza de date din București și că trebuie să facă o „cerere de transfer” la AJPIS Dolj.

AJPIS Dolj va transfera CNP-ul spre baza de date APISMB în urma cererii mamei, care poate fi făcută fie pe e-mail, fie, ghinion, dacă nu are e-mail, în persoană, la Craiova. Doar atunci dosarul este deblocat și pus în plată.

Această problemă, a „transferul CNP-ului” asemenea unui dosar cu șină ce trebuie mutat fizic de la un județ la altul, se aplică nu doar acestei indemnizații, ci și altor prestații/plăți făcute de ANPIS.

Voi face instituțiile să comunice între ele, nu să pună oamenii pe drumuri.

ANPIS trebuie să vină urgent cu o soluție de eliminare a acestor drumuri/ore pierdute inutil. Mămicile care au acasă nou-născuți nu merită așa ceva. Indemnizația trebuie să ajungă la ele, fără stres și fără întârziere.

Facem România bine după PSD.

#lamuncă
#curezultate
#simplificare”, dezvăluie Violeta Alexandru.

Vezi și EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Lovitură pentru sute de mii de români! Mutarea pe care o pregătește Guvernul Orban

Toți pensionarii sunt vizați- Ce se întâmplă din toamna anului 2021

Este posibil ca imaginea să conţină: text

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare