sursa foto:  Facebook

Olandezii de la Damen au fost învinși de protestatarii români! Se întâmplă din ianuarie 2023

După un val de proteste ale salariaților, reprezentanții Șantierului Naval Damen Mangalia au anunțat că sunt de acord să le mărească salariile angagajaților.

Oficialii Damen le-au transmis sindicaliștilor că sunt de acord cu propunerea de majorare cu 265 de lei a salariilor de bază. Anunțul a fost făcut de liderul Sindicatului Liber Navalistul, Laurenţiu Gobeajă.

Gobeajă a declarat, pentru News.ro, că, luni, au continuat protestele la Şantierul Naval Damen Mangalia.

A avut loc şi astăzi adunarea salariaţilor în faţa pavilionului administrativ. Le-am comunicat că vineri nu ajunsesem la niciun acord practic şi era o altă amânare a negocierilor, în schimb, cu un sfert de oră înainte de pauza de masă, mi s-a transmis telefonic de către reprezentanţii administraţiei că acceptă ultima propunere a sindicatului de majorare cu 265 de lei a salariilor de bază. Îşi vor anula decizia privind acordarea unilaterală a acelei majorări de 100 de lei şi a acelui bonus de 225 de lei pentru patru luni. În perioada următoare, va trebui să ne întâlnim, să întocmim un proces verbal şi un act adiţional şi să negociem anumite propuneri de modificare a contractului pe care nu le-au finalizat şi nu au cum să ne prezinte mai multe detalii. Asta reprezintă diferenţa de inflaţie pentru 2022, urmând ca până la expirarea contractului care încă este valabil să iniţiem negocierea pentru următorul contract şi să încercăm să obţinem cel puţin inflaţia prognozată din 2023”, a spus el.

Majorarea se va aplica din această lună.

„În aprilie anul trecut a mai fost aplicată o majorare de 400 de lei. 400 plus 265 nu acoperă integral inflaţia, dar e o sumă acceptabilă pentru că impactează şi sporul de vechime, se aplică la salariul de bază. Majorarea ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, dacă se încheie un proces verbal şi un act adiţional, că deocamdată nu am decât o discuţie telefonică”, a explicat Laurenţiu Gobeajă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare