sursa foto:  youtube.com

OMV nesocotește comanda dată de Vladimir Putin! Plătește în euro gazul rusesc, nu în ruble!

Austriecii de la OMV continuă să cumpere gaz de la ruși. Însă, deși Federația Rusă a cerut ca plățile pentru gaz rusesc să se facă în ruble, compania austriacă plătește în euro.

OMV se alătură altor companii europene care fac plăţi în euro la Gazprombank pentru gazul rusesc, a anunţat, vineri, grupul energetic austriac, adăugând că nu se aşteaptă la probleme în urma conversiei în ruble, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Am implementat acum un proces de plată care să respecte sancţiunile, acesta va asigura plata livrărilor de gaze în timp util. Considerăm îndeplinite obligaţiile noastre de plată cu transferul sumei în euro”, a declarat un purtător de cuvânt al OMV, pentru Reuters.

Amintim că Rusia le-a cerut cumpărătorilor străini să plătească în ruble pentru gazele livrate. Altfel, aceștia riscă să le fie întreruptă aprovizionarea.

Conform sursei citate, unele guverne şi firme din UE au cerut instrucţiuni detaliate de la CE privind posibilele soluţii de plată pentru gazele naturale, un combustibil utilizat la încălzirea locuinţelor, producţia de electricitate şi funcţionarea uzinelor din Europa. Potrivit Comisiei Europene, sancţiunile UE nu împiedică firmele să-şi deschidă conturi la o bancă desemnată şi firmele pot plăti pentru gazele ruseşti, atât timp cât o fac în moneda convenită în actualele lor contracte şi declară tranzacţia finalizată când este achitată în acea monedă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare