sursa foto:  cotidianul.ro

Ordin urgent al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus! Prețul medicamentelor se plafonează până la 1 iulie 2020

La începutul acestei săptămâni, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Potrivit decretului, în această perioadă este posibilă plafonarea prețului la medicamente.

Bugetul.ro a descoperit că pe site-ul Ministerului Sănătăți a fost pus în dezbatere publică un proiect de Ordin al ministrului Victor Costache, prin care se plafonează prețul medicamentelor până la 1 iulie 2020. Atenție! Proiectul de Ordin al ministrului Victor Costache nu se aplică deocamdată.

,,Art. 3 (1) – Prețurile maximale ale medicamentelor autorizate de punere pe piață aprobate în Canamed și Catalogul public și prețurile de referință generice/biosimilare/inovative rămân valabile până la intrarea în vigoare a ordinului de aprobare a prețurilor calculate în urma corecției anuale, dar nu mai mult de 1 iulie 2020”, se precizează în proiectul de Ordin de ministru, pus în dezbatere publică la 18 martie 2020.

În respectivul proiect de Ordin se precizează următoarele: „având în vedere situația de urgență generata pe fondul pandemiei SARS – COVID 19 si necesitatea acoperirii nevoilor de consum ale pacientilor, având în vedere aspecte întâmpinate în procesul de corecție, se impune prelungirea valabilității prețurilor medicamentelor existente în Canamed și Catalog Public până la 01.07.2020”.

Inițial, lista actuală a prețurilor medicamentelor era valabilă până la 1 aprilie 2020, însă, conform Ordinului lui Victor Costache, aceasta va rămâne în vigoare până la 1 iulie 2020.

România a ajuns la 308 cazuri de coronavirus

Vineri, 20 martie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțată că, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pe de altă parte, a crescut numărul persoanelor aflate la terapie intensivă și al celor aflate în carantină.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Vezi și

De la dosarul Ayahuasca și SPP la serviciu britanic de spionaj MI6

Prima bancă din România care a lansat acest sistem: oricine poate deveni client al băncii direct de pe telefon

Măsuri drastice! Ce pedepse riscă toți cei care încalcă legea

România, pe butuci! Un cunoscut analist economic profețește o catastrofă: ‘Două milioane de șomeri în două săptămâni’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare