sursa foto:  colourbox.com

Parlamentul a dat undă verde! Mii de persoane trebuie să îndeplinească această condiție în șase luni

Parlamentul a adoptat, joi, un proiect de lege care vizează mii de persoane. S-au fîcut mai multe modificări în contextul obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Vizate sunt companiile care transportă persoane între localitățile din România. Acestea vor fi obligate să-și ia aparate de marcat cu jurnal electronic, conform  proiectului de act normativ. Totodată, transportatorii rutieri internaționali vor scăpa de obligația de a folosi case de marcat.

Transportatorii rutieri au la dispoziție șase luni pentru a-și lua case de marcat noi.

„ (1) Controlul funcţionării şi utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, constatarea contravenţiilor, precum şi aplicarea sancţiunilor se fac de către structurile din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi organele sale subordonate, stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice, respectiv al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de către structurile competente din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi organele sale subordonate, precum şi de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.”

Operatorii de transport rutier care efectuează transport de persoane prin servicii regulate în trafic naţional au obligaţia să doteze autovehiculele cu care execută aceste servicii, cu aparatele de marcat electronice fiscale prevăzute la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor  economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Vezi și Ieșire explozivă a lui Rareș Bogdan! Reacție distrugătoare la adresa Guvernului, după un articol publicat de Bugetul.ro

EXCLUSIV! Caz halucinant! Creștere uluitoare a celei mai mari pensii din România – Ministerul Olguței Vasilescu reacționează

Răsturnare de situație! Declarație-surpriză a lui Eugen Teodorovici

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare