sursa foto:  agerpres.ro

Pas cu pas, scăpăm de pandemie! Medicul Beatrice Mahler: ‘Avem șanse mari ca în acest an să renunțăm la restricții, dar sunt câteva condiții pe care trebuie să le respectăm’

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a precizat  România se confruntă cu „o formă extrem de blândă a pandemiei” deoarece există un număr foarte mic de pacienţi internaţi în spital din cauza tulpinii Omicron.

 

Beatrice Mahler a fost întrebată dacă am ajuns în etapa pandemiei în care să putem convieţui cu virusul SARS-COV-2, care provoacă boala COVID-19.

Din fericire, lucrurile stau bine din acest punct de vedere. Avem puţini pacienţi internaţi şi în secţie şi la ATI. Nu sunt mai mult de două-trei internări într-o zi. Sunt pacienţi care au nevoie de terapie şi suport ventilator. Marea majoritate a celor care ajuns la spital pentru evaluare sunt evaluaţi şi merg acasă unde îşi continuă tratamentul. Într-adevăr, ce vedem acum în spital este o formă extrem de blândă a pandemiei, o evoluţie care ne bucură şi pe noi, dar nu trebuie să ne facă să ne relaxăm, pentru că până la urmă, încă în acest moment trebuie să fim atenţi la modul în care ne protejăm unii pe alţii.

Şi să rămâi acasă şi cu o formă uşoară de afectare, cu febră, cu dureri de cap, este neplăcut. Prin urmare, veştile sunt bune. Avem şanse mari ca în acest an să renunţăm la restricţii, dar sunt câteva condiţii pe care trebuie să le respectăm.

În primul rând, să trecem cu bine peste acest val şi ulterior să nu uităm ca în anumite momente din an, aşa cum ne protejăm  de gripă, va trebui să ne protejăm şi de infecţia SARS-COV-2”, a declarat medicul Beatrice Mahler, la România TV.

Beatrice Mahler explică dacă vom face vaccinul anti-COVID precum cel antigripal o dată pe an

Probabilitatea este foarte mare să ajungem la această formă de vaccinare. Sper însă ca anul 2022 să aducă şi un ou tip de vaccin adaptat variabilităţii pe care o înregistrează SARS-COV-2 pentru că altfel o să ne trezim cu o altă surpriză pe care ne-a şi făcut-o în 2021 tulpina Delta. Sperăm ca de data asta vom fi un pic în faţa virusului noi ca unanitate şi vom avea soluţii ca să ieşim din pandemie”, a afimat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Întrebată dacă are informaţii despre o posibilă îmbunătăţire a vaccinului anti-COVID, dr. Beatrice Mahler a afirmat că se lucrează la un ser prin care „am avea o imunitate care s-ar putea să fie şi mai de lungă durată”.

Sunt date care indică acest lucru. Sunt mai multe de vaccin care se află acum în lucru. unele care se referă la o formă de vaccin care ar asigura imunitate indiferent de ce variantă sau ce mutaţie ar putea atrage virusul în timp. Nu se mai lucrează la un virus care să vizeze proteina Spike, ci care să vizeze genomul viral, adică structura esenţă a virusului. Asta ar fi bine pentru că am avea o imunitate care s-ar putea să fie şi mai de lungă durată. Cu siguranţă, nu ar mai depinde de mutaţiile pe care le-ar aduce virusul”, a spus Beatrice Mahler.

Vezi și:

Se iau noi măsuri pentru bolnavii de Covid! Institutul „Marius Nasta” va avea un spital modular. Dr. Beatrice Mahler: ‘Va avea destinație pentru perioade de val pandemic – pacientul cu Covid – și pentru perioadele dintre valuri’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare