sursa foto:  cotidianul.ro

PNL începe să se teamă de un eșec electoral în 2024? Ionuț Stroe, despre comasarea alegerilor: ‘Există suficiente argumente să promovăm un asemenea proiect’

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare că există suficiente argumente, inclusiv de natură constituţională, pentru promovarea unui astfel de proiect, care probabil va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat şi agreat în coaliţie.

 

Atât timp cât se discută acest proiect, este evident că există – din punctul nostru de vedere – suficiente argumente şi de natură constituţională să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cei de la UDMR. Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei„, a afirmat Stroe după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

 

El a fost întrebat şi cu privire la decizia CCR potrivit căreia o astfel de comasare ar fi neconstituţională.

 

Depinde la ce vă referiţi. Contestaţia de neconstituţionalitate puncta un caz anume – proiectul care promova, la vremea respectivă, comasarea celor două alegeri. Acum, vom vedea. Şi probabil că cei din zona juridică, constituţionaliştii partidelor vor încerca să evite acea problemă sesizată de Curte la vremea respectivă. Cred că era toamna 2011„, a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare