sursa foto:  Twitter

PNL-ul nu se va rupe după Congres! Daniel Fenechiu: ‘Am stat de vorbă cu toți colegii mei senatori care îl susțin pe Ludovic Orban și toți m-au asigurat că nu se pune problema în nici un fel să părăsească partidul’

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, declară la RFI că a primit informaţii potrivit cărora unii parlamentari liberali ar vrea să plece din partid, dacă Florin Cîţu va câştiga alegerile la Congresul de sâmbătă. El precizează însă că a discutat cu toţi colegii săi de grup, care l-au asigurat că nu vor părăsi formaţiunea.

Întrebat dacă, în opinia sa, se va rupe PNL după Congres, Daniel Fenechiu a răspuns:

„Sincer, cred că nu, PNL e un partid matur. Inclusiv colegii care-l susţin pe domnul Orban sunt oameni care sunt de mult timp în partid şi care, cu siguranţă, după data Congresului, vor face parte din marea familie liberală, cu preşedintele pe care îl dă Congresul, eu cred, după cum arată lucrurile, cu Florin Cîţu”.

Întrebat dacă are informaţii că unii liberali ar putea părăsi partidul după Congresul PNL, el a răspuns:

„În calitatea mea de lider de grup, am primit asemenea informaţii, am stat de vorbă cu toţi colegii mei senatori care îl susţin pe Ludovic Orban şi toţi m-au asigurat că nu se pune problema în nici un fel să părăsească partidul. Deci din acest punct de vedere, nu sunt extrem de îngrijorat”.

Daniel Fenechiu crede că „niciun liberal vechi nu va pleca din PNL datorită faptului că a câştigat Cîţu şi nu Orban”.

”Există colegi de-ai mei liberali cu vechime mai mică, promovaţi de preşedintele Orban, care s-ar putea să urmeze deciziile domnului Orban. Dar pe de o parte, eu am încredere că domnul Orban este un om de stat şi iubeşte partidul. Pe de altă parte, numărul celor care în mod strict emoţional ar putea să ia o decizie este foarte mic”, a precizat senatorul PNL, conform news.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare