sursa foto:  Facebook

Poliția Capitalei, reacție pentru Bugetul.ro, după ce protestatarul #Rezist, Cristian Dide, ar fi fost ‘arestat preventiv’

După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Poliția Capitalei l-ar fi „arestat preventiv” pe Cristian Dide, celebrul protestatar #Rezist, reporterul Bugetul.ro a contactat DGPMB, pentru a lua punctul de vedere al instituției.

Angi Șerban, o altă protestatară #Rezist, a anunțat, pe Facebook, duminică, că Dide a fost „arestat preventiv” de Poliția Capitalei. Ulterior, ea a modificat mesajul susținând că protestatarul ar fi fost, de fapt, „reținut”.

Bugetul.ro a vorbit astăzi cu comisarul-șef Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, care a desființat acuzațiile #Rezist.

Reprezentanta DGPMB ne-a precizat că Dide nu avea cum să fie nici „arestat preventiv” – pentru că arestarea preventivă ar fi trebuit să fie dispusă de judecător -, nici „reținut” – pentru că aceaastă măsură „apare când se începe urmărirea penală”.

Potrivit Dianei Sarca, Cristian Dide a fost amendat cu 500 de lei, pentru că a refuzat să se legitimeze, acesta fiind motivul pentru care a fost condus la secție.

Anunțul făcut de Angi Șerban:

Cristi Dide a fost arestat preventiv (corecție – Reținut) de poliție, după ce l-au filat și l-au luat cu japca de pe stradă.

Marcel Vela, păi parcă asta nu era dictatură militară? Te-ai apucat de făcut poliție politică?

Eliberați-l de urgență!

N.B: Contul lui Cristi Dide este dezactivat!”.

Vezi și

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă: ‘Executat’ în timp ce era pe patul de spital, suspectat de coronavirus! ‘Am vorbit cu domnul Berbeceanu, sigur a ajuns la domnul Vela’

Schimbare fără precedent în sistemul de Educație! Guvernul transformă, pe timp de stare de alertă, elevii și părinții în profesori

EXCLUSIV Lovitură pentru cei care protestează împotriva Guvernului Orban! Mutarea în forță pe care o pregătește Jandarmeria

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare