sursa foto:  aktual24.ro

Polițiștii ies în stradă astăzi! Protest în fața Parlamentului

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI organizează un protest în fața Parlamentului, luni, de la ora 12:00.

Principala revendicare a sindicaliștilor din Poliția Română este scoaterea pensiilor militare din reforma pensiilor speciale, asumată prin PNRR.

Ce transmis SNPPC:

„Având în vedere intențiile legislative, comunicate public de către coaliția de guvernare, de a trece, săptămâna viitoare, proiectul legislativ Plx 244/2023, prin Comisiile de munca și de finanțe ale Camerei Deputaților, în zilele de luni și marți, și prin plenul acestui for decizional, în ziua de miercuri, 28 iunie 2023, vă informăm că, începând de luni, 26 iunie, timp de 3 zile, între orele 12,00-14,00, SNPPC va organiza proteste, în Parcul Izvor, întrarea de la Camera Deputaților.

Principalele revendicări:

– scoaterea pensiilor militare din PNRR (unde au fost asimilate, ambiguu și fără temei, cu cele 6 sisteme de pensii de serviciu gestionate de Casa Națională de Pensii Publice). Parlamentul și Guvernul nu trebuie să ignore faptul că pensiile militarilor și polițiștilor români, asemenea celor ale omologilor din statele NATO/UE, datează de foarte mulți ani și sunt fundamentate pe riscurile profesionale, complexitatea și importanța socială a misiunilor derulate în interes național, european și internațional, pe speranța de viață mai redusă față de alte domenii de activitate, pe incompatibilitățile si interdicțiile impuse prin lege etc.;

– actualizarea sporurilor, indemnizațiilor și a compensației pentru chirie la valorile din Legea-cadru a salarizării 153/2017, nu la cele de acum 14 ani, adică din 2009.

Domnilor politicieni, luați aminte și remediați greșelile din ultimii ani, în cel de-al 12-lea ceas: urmare unor politici nefericite în sistemele noastre de salarizare și de pensionare, autoritatea instituțiilor statului s-a degradat, deficitul de personal din SAOPSN a ajuns la aprox. 50.000 de oameni (polițiști, polițiști de penitenciare, militari, personal contractual), numărul demisiilor a crescut an de an, iar drept urmare, calitatea serviciului public prestat în folosul cetățenilor, al statului și al societății, în ansamblu, s-a tot diminuat, pentru că cei cu experiență își pierd încrederea în politicile actuale, iar tinerii întorc spatele, tot mai mult, acestor nobile profesii, care altădată erau în topul preferințelor la nivel național!

Vă așteptăm, în număr cât mai mare, la Camera Deputaților!

Dreptul la un salariu decent și la o pensie militară de stat ne privește pe toți, indiferent dacă suntem la începutul sau la finalul carierei, sub Drapel, în slujba țării!”.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi text care spune „PICHETARE CAMERA DEPUTAȚILOR (INTRAREA PARCUL IZVOR ferminon @OLICEnn ל××× PO S.N.P.P.C Dreptate Sindi catul Național al PoliÈiÈ™ti și al Personalului Contractual WWW.SNPPC.RO 26 IUNIE 2023 27 IUNIE 2023 28 IUNIE 2023 12.00- 14.00 SCOATEȚI PENSIILE MILITARE DIN PNRR! PENSIILE MILITARE NU SUNT PENSII SPECIALE! VĂ AȘTEPTĂM LA PROTESTE ÎN NUMĂR CÂT MAI MARE!”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare