sursa foto:  politiaromana.ro

Polițiștii și jandarmii au amendat aproape 6.200 de persoane în ultimele 24 de ore! Valoarea amenzilor se ridică la peste 2 milioane de lei

Polițiștii și jandarmii au amendat 6.197 de persoane în ultimele 24 de ore! Valoarea amenzilor se ridică la peste 2 milioane de lei, a transmis IGPR printr-un comunicat.

 

 

 

Prevenirea și combaterea faptelor ilegale, menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni înregistrate, în ultimele 24 de ore, la nivel național.

Angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la 4.177 de intervenții  în sprijinul cetățenilor, 2.639 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.538 în situații de urgență.

Polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere de drum pentru a asigura fluidizarea circulației și pentru a preveni producerea unor evenimente grave. În cursul zilei de ieri, aceștia au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 409 de permise (dintre care 34 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 193 de certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 869 de posibile infracțiuni, aproape 20% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 162 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 164 de fapte penale.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane și au fost depistate 27 de persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 6.197 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 26 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 5 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 72.000 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.324 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 64 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate tot atâtea persoane.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 149.023 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 105 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34,7%.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare