sursa foto:  playtech.ro

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre opoziția Austriei în Consiliul JAI: ‘Este exact ceea ce și-ar dori Rusia pentru această zonă. Instabilitate, crize politice, crize economice, schimbări de guvern’

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), a vorbit despre refuzul Austriei privind intrarea României în Schengen.

Politica este ca un joc de șah, în spatele fiecărei mișcări se ascund enorm de multe calcule. Nu aveau cum să cedeze austriecii, asta pentru că liderii austrieci s-ar fi compromis definitiv. Ne întrebăm, dincolo de interesele electorale pe termen îngust ale Austriei, au existat și alte interese? De exemplu, de a destabiliza țări din estul Europei, din apropierea zonei de război cu Rusia?

Eu cred că da. Nu cred că cancelarul austriac și ministrul de interne sunt agenții Rusiei, dar cred că într-un fel sau altul ideile acestea le-au fost sugerate din această direcție, pentru că totuși abia în urmă cu trei săptămâni au pus pe tapet problema migrației prin România și Bulgaria, în condițiile în care toate datele arată că această migrație nu există, că trece prin țara care tocmai a fost acceptată.

Toate aceste lucruri vor fi în mare măsură decontate de cei care se află la guvernare. În ceea ce priveşte imaginea sprijinul public, președintele și guvernarea, dar în interiorul guvernării vedem deja că se rup rândurile. Asta riscă să pună în discuție soliditatea Guvernului, adică exact ceea ce și-ar dori Rusia pentru această zonă. Instabilitate, crize politice, crize economice, schimbări de guvern.”, a spus Cristian Pîrvulescu, conform stirileprotv.ro.

Vezi și:

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre atitudinea Austriei: ‘Este calculul pe care l-a făcut Rusia în momentul în care, prin interpuși, a sugerat această tactică electorală Partidului Popular Austriac, ale cărui relații cu Rusia sunt notorii’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare