sursa foto:  cotidianul.ro

Politologul Stelian Tănase: ‘Parcă vocea Occientului a mai slăbit, lumea e ușor obosită. Pacea rea e să piardă Ucraina să ne trezim cu Rusia pe la Lvov, Cernăuți, pe acolo, pe la Odesa, în Marea Neagră, o Mare Neagră rusească’

Politologul Stelian Tănase, profesor de științe politice, a declarat că ajutorul occidental ajunge în Ucraina foarte greu, iar asta se vede pe front: rușii avansează și-și consolidează pozițiile.

Pe de altă parte, noi informații vorbesc despre reluarea furnizărilor de echipamente și asta aduce oarecare speranță.

Stelian Tănase a vorbit apoi despre președintele francez Emmanuel Macron, care insistă să discute cu Vladimir Putin și care solicită ca Rusia să nu fie umilită. „Un papagal”, e verdictul lui Tănase despre Macron.

Tănase: În loc să dea vina pe ucraineni pentru criza alimentară, Rusia mai bine ar vorbi despre cum a invadat ea un stat suveran

Despre acuzația Rusiei că Occidentul e de vină pentru criza alimentară, Tănase a spus: „Păi, ce să zică și ea? Până la urmă, ar trebui să vorbească de încălcarea de către Rusia a drepturilor ucrainenilor și a unui stat suveran, nu să acuze pe ucraineni că-și apără țara și să-i facă vinovați, să-i transforme în agresori”.

„Criza alimentară e, evident, un război pe care Rusia îl duce împotriva omenirii, a celor care depind de grânele din Ucraina și e într-un fel pe dos vizavi de criza petrolului și a gazelor. Deci rușii au petrol și gaze, iar ucrainenii au grâne. Deci aici undeva se întâlnesc și negocierea nu se poate face între Moscova și Kiev, ci între Washington și Moscova, între Londra, Bruxelles, Paris, Berlin și Moscova, deci pe aici văd eu că ar putea apărea o soluție, că grupurile de afaceri, cei care fac bani, vor găsi o soluție mai mult decât noi, comentatorii, sau politicienii din aceste capitale”, a mai explicat Tănase.

Stelian Tănase, despre ajutorul pe care occidentalii îl dau (sau nu) Ucrainei

Întrebat care ar fi pacea „rea” de care se teme Boris Johnson, scriitorul a răspuns: „Pacea rea e să piardă Ucraina să ne trezim cu Rusia pe la Lvov, Cernăuți, pe acolo, pe la Odesa, în Marea Neagră, o Mare Neagră rusească. Ar fi o pace rea, silită, o capitulare”

„Trebuie să spunem că în ultimele 2 – 3 săptămâni, din cauza întârzierii furnizării de către occidentali a echipamentelor pe care le-au promis, că de promis sunt foarte buni, buni de gură, excepționali, se simte că rușii s-au consolidat, cuceresc orașe, se instalează bine.

Parcă vocea Occientului a mai slăbit, lumea e ușor obosită, dar văd că avem de două zile informații de pe agenții că au început iar să furnizeze echipamente, ceea ce ar fi foarte bine, numai că se mișcă încet, birocrația asta merge a dracului de încet”, a mai afirmat Stelian Tănase, la B1TV.

Despre temerea președintelui francez Emmanuel Macron ca Rusia să nu fie umilită, acesta a spus: „Macron a pierdut alegerile! I-am zis Micron! Nu e niciun Macron, e un micron, un băiat acolo care face greșeli mari. Nu vă aduceți aminte imaginile cu el și Putin la o masă cu 6 metri distanță între ei? Faptul că vorbesc în fiecare zim se sfătuiesc și au vorbit cu câteva ore înainte de atacul din 24 februarie… S-a dovedit slab, un papagal! Vorbeste degeaba cu Putin, că n-a realizat că Putin are planul lui și-l va duce la îndeplinire, că e puțin dus, nu se va lăsa înduioșat de ce-i spune franțuzul civilizat! Ideea lui Putin e de are face imperiul rus!”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare