sursa foto:  stirimondene.fanatik.ro

Poșta Română, răspuns pentru Bugetul.ro privind sutele de concedieri din sistem: ‘Angajații cărora li se vor desființa posturile vor primi oferte de angajare tot în cadrul Companiei’

După ce în spațiul public a apărut un document potrivit căruia Poșta Română va face peste 500 de concedieri, Bugetul.ro i-a solicitat companiei de stat o serie de clarificări în acest sens.

Astfel, Compana Națională Poșta Română a precizat, pentru Bugetul.ro, că „angajații cărora li se vor desființa posturile vor primi oferte de angajare tot în cadrul Companiei, dar în zona operațională, în scopul relocării acestora acolo unde există deficit de personal”.

„Cei care vor refuza aceste oferte vor primi salarii compensatorii conform Contractului Colectiv de Muncă”, a transmis Poșta Română.

Răspunsul pe care l-am primit de la Poșta Română:

„Compania Națională Poșta Română se află în plin proces de modernizare profundă, de debirocratizare și digitalizare. Din acest demers face parte și restructurarea de posturi din aparatul administrativ. În acest sens, a fost demarată procedura de concediere colectivă în scopul restructurării. Aceasta nu atinge posturile aflate în zona operațională, ci pe cele aferente personalului TESA unde există, de mai mulți ani, o supradimensionare a organigramei de personal.

Restructurarea de posturi din aparatul administrativ pornește, așadar, din nevoia de optimizare și eficientizare a Companiei, în scopul transformării ei în entitate agilă, modernă și adaptată tendințelor inovatoare. Ne pregătim să răspundem cât mai profesionist nevoilor pieței pe care activăm și să creștem calitatea serviciilor pentru clienții noștri.

În ceea ce privește afirmația pe care o faceți legată de “concedierea unui număr de peste 500 de angajați din cadrul Companiei Naționale Poșta Română”, vă putem informa că procedura de concediere colectivă este una de durată, iar numărul de posturi finale, rămase disponibile după concedieri, urmează a fi stabilit la momentul încheierii restructurării, în funcție de consultările cu sindicatul reprezentativ.

Angajații cărora li se vor desființa posturile vor primi oferte de angajare tot în cadrul Companiei, dar în zona operațională, în scopul relocării acestora acolo unde există deficit de personal. Cei care vor refuza aceste oferte vor primi salarii compensatorii conform Contractului Colectiv de Muncă.

Legat de “listele nominale cu salariați” la care vă referiți, apreciem că sursele dumneavoastră v-au informat eronat, întrucât afirmația pe care o faceți nu are niciun fel de acoperire în realitate.

Sperăm că, pe această cale, am răspuns solicitării pe care ne-ați adresat-o.”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare